zondag, oktober 15, 2006

Ikea, koken en Belgisch bier



Gisteren zijn we na een kort overleg maar richting IKEA gereden (nu het gevolg is dat we vandaag zullen moeten poetsen en de was doen). Naast een paar meubelstukken voor de zithoek, hebben we ook nog een hoop kleine dingen gekocht. Bij die kleine spullen heb ik lekker nog een stoofpan, een wok en een grote plaat met grill voor in de oven kunnen meesmokkelen (+ nog wat andere spullen voor in de keuken). Toen we dat in de kasten aan het wegsteken waren, kwam natuurlijk de 'domme' vraag van Pieter: "Nu heb je toch genoeg spullen in de keuken?". Hoe kan ik nu ooit genoeg spullen in de keuken hebben. Ik wil nog een paar bakvormen (= toch minstens een waar ik een Quiche/vlaai in kan maken en dan liefst nog een voor cake en dan nog een voor muffins :)). Bovendien ben ik zeker dat ik nog een hoop andere prullenrijen in mijn keuken kan gebruiken. Ik kook graag en nu ik niet meer in een studentenkot woon, wil ik dan ook iets meer materiaal dan 2 potten.


Het resultaat van de stoofpan te gebruiken kan je bewonderen op de fotos. Net als dat ik gisteren voor het eerst verse soep heb gemaakt. Het was dus een klein feestmaal. De wok ga ik vanavond wel gebruiken, als ons eerste Belgisch bezoek is toegekomen.


Nu het beste van de hele avond (na het vermoeide winkelen in IKEA) was het kunnen genieten van een Belgisch bier. Hier vlak om de hoek is namelijk een drankspecialist (jaja, we weten wel te kiezen waar we moeten wonen), waar ze een zeer redelijke selectie van Belgische bieren hebben. Ik heb dus maar gekozen voor een fruitbier dat momenteel in Belgie ook moeilijk te vinden is. De eerste die juist gokt welk bier het is (niet alleen soort, maar ook wie het gebrouwen heeft) zal ik eens meenemen naar de drankleverancier hier om de hoek (dan kunnen we nadien samen van een goed biertje genieten) :)

5 opmerkingen:

@nn zei

Ok, ik weet het NIET. Maar geeft niet, ik ga ook wel mee voor iets anders, 'k ben toch geen bierliefhebber.

Anoniem zei

Hier in ons 'dorp', Plainfield (Illinois) is in de kaas- en wijnwinkel Belgische kriek en frambozenbier te verkrijgen. Wegens de prijs koop ik zo af en toe eens 1 flesje - de rest van de familie lust het toch niet.
Groetjes
Ann B

kristine@BackinBelgium zei

Lijkt die biertent zo'n beetje op een hangar? Dan is dat de biertent waar onze Canadese buur zijn Belgische biertjes koopt... Indien dat het geval is, dan wil ik het exacte adres wel... Hebben ze er ook "Koninckskes" en "Witte van Hoegaerden"???? Njammie,njammie... zou eens wat anders zijn dan de Stellakes uit onze frigo en de witte wijn!

saskia zei

Ik heb denk ik hoegaarden en koninckckes hebben. Weet je wat, het exacte adres ken ik niet. Maar we kunnen wel vrijdag ofzo afspreken voor een koffie (op mijn appartementje en dan ergens een koffie halen, want een koffiemachien heb ik nog niet). Dan zal ik je tonen waar je de Belgische biertjes kan kopen. Het is eerder een winkel in zo een industriezone waar je eerder het gevoel hebt dat camions daar leveren. Er is ook een winkel met italiaanse specialiteiten. Ik stuur je wel een mailtje.

Saskia zei

Hoi naamgenootje,
Ik kwam op jouw website via via en las over je Belgisch biertje genot.
Nou weet ik niet welk bier dit is, maar wil je even vertellen dat we in onze omgeving (San Jose) ook Belgisch bier kunnen kopen en wel bij Trader Joe's. Ik weet niet of je die ook in de buurt hebt, maar het is zeker de moeite om daar eens binnen te lopen. Groetjes,
Saskia