zondag, oktober 15, 2006

Bezoek: Venice en Santa Monica Pier


Zosi ons eerste bezoek is toegekomen in de vorm van Stefan. Hij maakt gebruik van het feit dat hij toch in Californie moest zijn voor zn werk om een kleine vakantie eraan vast te hangen: Eerst zuid-californie en dan Boston (waar hij ook nog een paar vrienden heeft wonen).

Nadat ik dus te laat was aan de luchthaven (ik ben verschrikkelijk in het onthouden wanneer mensen landen) hebben we eerst maar eens genoten van Pieter zn heerlijke pannenkoeken. Ondertussen waren onze IKEA meubels 's ochtends toegekomen en heeft Pieter braaf de hele namiddag knutselen voor volwassenen gedaan. Stefan en ik zijn met de bus naar Venice gegaan om het rarieteiten kabiteit te bewonderen. We zijn maar direct tot aan Santa Monica Pier gewandeld (zoals zichtbaar op de foto). Dit is een toeristische attractie met vooral fastfood eten, een paar vissers, achtbaan en een paar paardenmolens.

Vlakbij de Pier heb je Muscle beach, waar een hoop spierbundels allerlei trucjes uithalen (zie foto). Daarnaast komen ook mensen daar samen voor 'work outs'. Ik heb zelfs mensen een soort aerobics zien doen. Ook circus acts (waar stefan een foto van heeft) worden daar geoefend. Het is dus eigenlijk wel vrij entertaining om naar te kijken.

Vergeet niet dat er nog steeds de competities om het bier en de brouwer te herkennen (zie hint vorig post en foto vorige post) :).

10 opmerkingen:

kristine@BackinBelgium zei

Wel leuk hé om die "circusmensen" in de weer te zien? Buren uit onze "village" gaan daar elke zondag naar toe om hun "acts" te oefenen. Ze hebben zelfs al gevraagd of Axelle geen zin heeft om mee te doen... Wij zijn er ook al eens een kijkje gaan nemen. Best entertaining, inderdaad!

Anoniem zei

~Dit is een toeristische attractie met vooral fastfood eten, een paar vissers, achtbaan en een paar paardenmolens.~

EN EEN ARCADE MET GALAGA !!!!!

..hallo, prioriteiten ?

Tenzij het daar veel veranderd is in.. euhmm... *pakt fotoboek*.. elf jaar tijd :|

In de andere richting is er (afin, was er toendertijd) helemaal niks, als je eens vijf minuten op uw gemak wilt zijn -> rolschaatsen huren en van Venice wegkarren all the way tot je de luchthaven begint te naderen :)


peirz

Anoniem zei

kriek van Liefmans, gust?

Anoniem zei

Lindemans Kriek??
Wat een leven trouwens, zo maar even de bus nemen naar Muscle Beach, I loooooooove Muscle Beach!

@nn zei

Gij zijt toch twee wijze volwassenen he? Dan moet ge daar aan Venice Blvd. een beetje meer ten N. van muscle beach eens op het strand blijven op zondag (of was het nu zaterdag?) tegen 5-6 u. als het donker begint te worden. Dan komen alle drummers en 'blowers' samen in 1 grote kring, komt iedereen in extase, echt de moeite. Wel zorgen dat je uit de wind staat, anders geraak je misschien niet meer deftig thuis. Wel een zeer innemende sfeer, moeten jullie echt eens doen, wij deden het al maar ons kinderen worden er te wazig van, doen we dus niet meer als ze erbij zijn. Venice blvd. en omstreken is ook echt niet veilig na 4pm, dus wel opletten.

Anoniem zei

Dat zal wel een bosbierke geweest zijn...

saskia zei

En de winst gaat officieel naar Annelica. Nu ik ken mijn vader en zn schrijfstijl, dus ik vermoed dat hij ook een Lindemans bedoelde. Ze hebben hier dus lekker grote flessen Lindemans kriek (andere smaken zijn ook aanwezig). Annelica en gust hebben dus een trip naar de drank verkoper om de hoek gewonnen om een biertje uit te kiezen als ze hier zijn.

saskia zei

peirz,

we zijn daar al gaan fietsen (vergeet niet dat er een kleine haven in de weg ligt en dus ook zo een soort vaargeul en kanaal om direct van het strand naar de luchthaven te geraken). We zijn al eens van El segundo terug richting Marina en thuis gefietst. Echt wel mooi en rustig, maar tegen het einde waren we blij dat we eindelijk de wind in de rug hadden huiswaarts :)

Anoniem zei

Joepie ik heb gewonnen!!!
Win ik ook een vliegticket?? ;-)

saskia zei

dat is net iets boven mijn budget, met al dat gewinkel in IKEA :)