zondag, september 10, 2006

Ons STULPJE





Het is zo ver. Vorige nacht hebben we eindelijk in onze eigen bed geslapen, dat we eerst zelf gebouwd hadden. Ook hebben we nu een tafel en stoelen. Eigenlijk is het appartement nog heel leeg, maar we hebben de belangrijkste spullen gekocht om te overleven.

Een bed stond dus helemaal bovenaan op het lijstje. We hebben dan ook maar direct de nachtkastjes gekocht die we er goed bij vonden passen. Natuurlijk mocht de matras niet ontbreken en dan een donsdeken, kussens en ook lakens. Je kan alles mooi bewonderen op de foto's.

De andere slaapkamer is nog volledig leeg. Daar gaan we uiteindelijk een grote bureau inzetten en paar kasten met studie- en werkboeken. En dan ook een slaapzetel, voor als er bezoek komt. Dus daar zal ook nog wel tijd en werk in kruipen.

De living is ook nog enorm leeg. We hebben momenteel dus alleen een grote eettafel/werktafel en 4 stoelen. Normaal moeten daar zeker nog een zetel, een salontafel, iets om de tv op te zetten en dan een hoop kasten voor onze boekencollectie die ergens volgende week moet toekomen.

In de keuken heb ik de basics. Kookgerief, servies en bestek. Maar ik weet nu al dat ik nog grotere kookpot wil om soep in klaar te maken. Ook hebben we een frigo gekocht. Klein naar Amerikaanse maatstaven, maar groot voor een koppel dat al meer dan 4 jaar een super kleine studenten frigo gewoon is zonder echte vriezer. Ook hebben we nu een microgolf, zodat we binnenkort soepjes kunnen opwarmen en dat ik al instant koffie kan zetten. Deftige koffie dat zal effe wachten worden. Want koffiemachien staat niet bovenaan de prioriteitenlijst.

Dan is er natuurlijk ook de nieuwe stofzuiger. We hebben maar gekozen voor een zonder stofzak. De zakken zagen er nogal klein en duur uit. Bovendien leek het alsof je die niet overal kon vinden, maar dat kan een fout idee van onze kant zijn. We hebben de stofzuiger al eens aangezet en moesten we in Zaventem wonen, dan zouden de buren zeker komen klagen over een straaljager in onze living. Maar hij stofzuigt echt wel beter dan de 20 jaar oude (ik heb eigenlijk geen idee hoe oud hij is) stofzuiger die we in leuven hadden.

Eind van volgende week ga ik nog eens goed inkopen. Nu heb ik gewoon wat afwas zeep, maar dan wil ik meer kuisproducten voor de eerste schoonmaakbeurt. Ook zal ik dan eens achter wasproduct moeten gaan om onze kleren een eerste amerikaanse wasbeurt te geven. Dus het blijft spannend :)

Nu iets helemaal anders. Toen we nog in Venice in een kamer bleven logeren zijn we ook super lekker Indisch gaan eten. We zijn naar Akbar geweest. Echt goed eten. Let wel op. Op hun kaart staat aangegeven hoe 'spicy' hun voedsel is. Ze gebruiken een schaal van 1 tot en met 5. We waren gewaarschuwd dat het daar soms wel erg spicy kon zijn. Dus hebben we braaf voor 'diners' gekozen die maar een 1 en een 2 hadden. Nu wij houden van spicy food en ik denk dat we een nummer 3 ook nog zonder probleme zouden kunnen veroberen. Dus voor iedereen die in de buurt is van Akbar en eens goesting heeft in iets exotischer: zeker doen.

Gisteren zijn we naar nog iets exotischer geweest: een Ethiopier, Nyala. We waren uitgenodigd door Pieter zn nieuwe baas en vriendin. Weeral lekker eten, alleen iets verder van de west-side. Het eten wordt daar in een grote schotel gebracht (tenminste dat was bij ons zo). Je kiest dan een aantal gerechten die ze op die schotel leggen en dan krijg je een mandje met een zurig lappen spons brood. Je breekt dan stukjes van dat brood en daarmee pak je dan een stukje eten uit de grote pot. Het eten is echt lekker en je krijgt ook meer als genoeg. Echt fijn om informeel eens uit te gaan eten met vrienden. Ook vegetariers en veganisten komen er goed aan hun trekken.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou, jullie stulpje ziet er echt wel heel tof uit. Lijkt qua afwerking erg op ons stulpje in Redmond. Zoo herkenbaar. En al die dingen die je moet kopen om zoiets van 0 in te richten. Jeeetje. Leve Ikea, Costco, Target, enzoverder!

kristine@BackinBelgium zei

Ziet er goed uit hé!
Wij hebben exact dezelfde ijskast, die naar Amerikaanse maatstaven inderdaad "klein" is, maar voor ons ook groot genoeg.
Veel succes nog met het shoppen...

Katrien zei

Leuke blog ! Welkom in de VS en nog veel geluk met het uitpakken en inrichten. :)

saskia zei

we hebben speciaal extra flessen water en spullen in de frigo staan die er niet in moeten, gewoon om ervoor te zorgen dat hij wat voller is, want een volle frigo die eenmaal koel is, verbruikt minder energie.

En tot nu toe voel ik mij enorm welkom in de VS.