zondag, september 24, 2006

Food





































Eens een blogje over eten. De meeste mensen als ze over Amerika denken dan denken ze aan Hamburgers en nog een hoop andere vormen van fast food. Nu die ketens zie je hier ook op elke hoek van de straat en ook tussen de hoeken van elke straat, maar er zijn zoveel meer mogelijkheden.

Zodra je uit gaat eten, krijg je al heel snel veel groenten op je bord. Ook is het hier veel meer de gewoonte dan de restauranten die wij in Leuven bezochten om een side order te nemen. Ook de supermarkten verkopen hier verse groenten en fruit. De prijzen zijn wel hoger dan in Belgie, maar als je een beetje uitkijkt en vooral de groenten neemt die 'on sale' zijn, kun je voor zeer redelijke prijzen winkelen. Dit houdt wel vaker in dat je meer moet kopen dan je direct nodig hebt (we hebben bijvoorbeeld 5 pakken pasta gekocht en vorige vrijdag 20 jogurtjes omdat ze dan maar de helft van de prijs zijn en ze blijven toch lang genoeg goed). Dus het vergt allemaal een beetje planning. Je kan op 2 fotos zien dat je best lekkere gezonde gerechtjes kan maken.

Daarnaast heb je hier in Los Angeles ook 'Farmers' market'. Dit zijn kleinere of grotere markten op verschillende plaatsen in Los Angeles. Zo was er vanochtend een markt op misschien een 10-15 min fietsen. Ik ben maar eens gaan kijken. Het was maar heel klein, maar ik heb wel wat spullen gekocht. Wat groenten voor de pasta vanavond, maar ook wat sla en tomaten en komkommer voor de 'lunch' van vandaag. Daarnaast nog een enorm lekkere roze pompelmoes die ik straks ga oppeuzelen.

Wat nu eens enorm fijn aan L.A. ten opzichte van het kleine leuven, zijn de supermarkten van alle verschillende immigranten culturen. Ik ben dus vandaag eens naar de Indische supermarket geweest op weg terug van de markt. Ik heb er een potje gekocht om eens te testen, als het meevalt (wat zeker zo zou moeten zijn) dan zal ik nog wat andere potjes kopen. Ze verkopen er ook klaargemaakt eten, dat we zeker eens moeten testen.

2 opmerkingen:

@nn zei

Inderdaad Saskia, je bent hier op de juiste plaats voor een heel assortiment aan groenten en fruit en altijd zeer lekker en vers.
Wel opletten met chemische sproeistoffen, de wetgeving is hier bijlange zo streng niet als in Europa, er mag nog veel.
Probeer zoveel mogelijk "organic" te kopen, is veel duurder maar met je tweetjes heb je gelukkig niet zoveel nodig als met zijn zevenen.
Op de Farmers Market vindt je dat ook altijd gegroepeerd opgesteld, wel opletten want die durven hun prijzen te hoog leggen. Bij 'Traders Joe' en 'Whole Foods', is het goede kwaliteit/prijsverhouding. Natuurlijk met je fiets moet je zien wat je in de buurt kunt vinden. Ook ben ik zeer tevreden van 'Albertsons' en voor zover ik me herinner is er een op de Washington Blvd.
Via internet zul je alle locaties kunnen opzoeken.

Je slaatjes zien er in ieder geval zeer lekker uit.

kristine@BackinBelgium zei

Er is inderdaad een Albertsons vlakbij de kruising met Lincoln op Washington Bld, zelfde parking als de Costco.