zondag, juli 06, 2008

Weg uit de beschaafde wereld

Of toch de wereld met snel internet. We zijn nu al 3 dagen weg op vakantie, op ontdekkingstocht door Californie.

4th of July hebben we in San Francisco meegemaakt, van een prachtig zicht over de golden gate richting vuurwerk. Alleen, het prachtige, blijkbaar bekende San Francisco weer, koos voor mist. Dus hebben we maar een paar vuurpijlen gezien die boven de wolken uitkwamen. Daarvoor hebben we trouwens vooral in de auto zitten wachten, want het was buiten echt ijskoud. Man, toch wel blij dat wij in Los Angeles wonen.

De volgende dag zijn we dan verder Noordwaarts gereden. De 101 was onze trouwe vriend. We hebben in het begin een klein beetje langs de 1 gereden (met een korte tussenstop aan Muir woods), maar zoals gewoonlijk weeral mistig, dus was er van de prachtige kust niet veel te zien. Dan maar weer de 101 op, tot we in de buurt van Humboldts Redwood state park waren. Daar de avenue of the giants op. onze 2 ontmoeting met de Redwoods. Zeer indrukwekkend en absoluut onmogelijk om goed op een foto te vangen het gevoel van tussen die zeer oude, hoge en dikke bomen door te rijden. Uiteindelijk zijn we dan nog verder Noordwaarts gereden. Helemaal tot in Klamath (boerengat ten zuiden van Cresent city).

Hier zijn we nog een extra dagje gebleven om de buurt wat te verkennen. 2 zeer mooie wandelingen gedaan en 2 zeer mooie dirt roads met onze kleine Honda uitgeprobeerd. Je voelt je enorm klein als je door deze oer oude bossen wandelt, compleet omringt door deze bomen. Pieter en ik kunnen er niet genoeg van krijgen. Morgen rijden we door naar Lassen Volcanic park. Eens zien of de wereld daar moderner is dan hier :)

1 opmerking:

eltieke zei

Hey, wij waren in Lassen op vrijdag en zaterdag =). De hikes in het park zijn echt wel de moeite waard hoor... Alleen oppassen voor bloeddorstige muggen eens je in de bossen komt. Zeker tot aan de top van Lassen Peak en de krater gaan !!