zondag, juli 20, 2008

Roadtrip: Yosemite


Op onze voorlaatste dag, zijn we dan yosemite ingereden. Terwijl we aan het plannen waren voor de roadtrip had ik ontdekt dat er een hoop mooie wandelingen zijn die starten langs Tioga road en die dan richting vallei gaan. Zo kan je prachtige uitzichten hebben op de vallei, vermijd je massa toeristen, was overnachten goedkoper en moesten we niet eerst een zwaar stuk bergop wandelen vanuit de vallei.


Ons oog was uiteindelijk gevallen op een wandeling naar de North Dome. Die ligt recht tegenover half dome. Het was weeral eens een zeer warme dag. We hebben allerlei zijwandelingen gemaakt om elke keer een nog mooier zicht te hebben. De wandelpaden waren goed aangeduid en met meer water en misschien nog iets eerder starten hadden we naar de top van de yosemite falls kunnen wandelen. Toen we terug reden kwamen we in een stevige plensbui terecht, dus misschien toch maar goed dat we niet nog een paar uur extra gewandeld hebben.


's avonds voor de 2de keer gaan eten bij Bodie Mike's BBQ. Goed bbq eten, eerlijke prijs en flesje lekkere witte wijn. De volgende dag gingen we vooral naar huis rijden en we hadden niet al te veel dingen gepland. De enige dag dat ik dus niet check hoe het met de wegen zit, staan we plotseling stil op de 395 zuidwaarts. Het beweegt langs geen kanten en juist als ik wat water uit de koffer wil pakken, komt er een motorrijder, de motorrijders voor ons inlichten dat alles stil staat voor de komende 4 mijl. Alleen motards konden door. Toen hebben Pieter en ik de beslissing genomen van om te draaien en een groot stuk om te rijden en dan via Death Valley terug naar huis te keren. Een andere mogelijkheid was er niet echt, want de 395 ligt daar wel zeer eenzaam met langs 1 kant zeer stijle hoge bergen en dus geen wegen en langs de andere kant een paar kleine gebergtes en dan death valley. We hadden toch tijd en genoeg eten en drinken bij. Achteraf bleek er een groter modderstroom de weg te versperren en heeft iedereen daar nog een paar uur stil gestaan. Ik ben deze week op het werk te weten gekomen, dat een aantal van mijn collegas ook in dezelfde file stonden en dan ook maar dezelfde beslissing hebben genomen.

Geen opmerkingen: