dinsdag, juli 15, 2008

Roadtrip: Bodie state park


Na Lake Tahoe, zijn we weer via een hoop scenische routes naar Mono Lake vertrokken. Vlak voor Mono Lake is er de afslag naar Bodie Historical State park. Dit is een gost town, een oude mijn stad. Hier woonde vroeger 10.000 mensen, maar door 2 branden is het grootste gedeelte van de stad verdwenen. Toch is dit een van de best bewaarde gost towns in California.


Het was zeer interessant te zien, hoe in een zekere zin, de huizen die we in LA zien staan, eigenlijk niet veel veranderd zijn ten opzichte van vroeger. Ja, ze zijn groter geworden, maar de indeling is nog hetzelfde en de 'front porch' of de voortuin is nog steeds belangrijker dan een stukje prive tuin achteraan.


Je kon in het stadje allerlei prachtige details ontdekken, zoals coca-cola flesjes, of een blik soep. Ook stonden er nog een hoop prachtige meubels, een orgeltje in de kerk, een aantal prachtige oude kookfornuizen.


De mijnen zelf zijn gesloten en ook het terrein waar de oude schachten liggen, waarschijnlijk omwille van instortingsgevaar. Iedereen die in de buurt is moet zeker even omrijden. Een klein stuk van de weg ernaar toe is een dirt road, maar we hebben zelfs RVs zonder problemen zien rijden (ik weet wel niet hoe hard al de borden enzo rommelden).

Geen opmerkingen: