zaterdag, juli 12, 2008

Roadtrip: Redwoods naar Lassen volcanic


View Larger Map

Na een hoop goede raad van wat 'locals' hebben we besloten van niet de korste weg naar Lassen Volcanic park over de 299 te nemen. Bovendien wist ik niet zeker of deze highway alweer open zou zijn (2 dagen geleden waren we aan de oprit voorbij gereden en was 299 afgesloten omwille van de branden).

Dan maar nog verder Noordwaarts, een klein stukje Oregon in. En weer terug naar California. Vandaag werd de dag van de Road works, waarbij we altijd de Pilot car moesten volgen. We hebben elke keer geluk gehad en max. 5 minuten moeten wachten (we zouden de volgende dag in Lassen ontdekken dat de Pilot car maar elke 30 minuten reed, wat op zich geen probleem is, zolang je het maar weet).


De hele dag hebben we door verschillende National Forest gereden, het ene vergezicht al mooier dan het andere. Of naast wilde bergrivieren. Vanuit de auto is het moeilijk om dat allemaal mooi in beeld te brengen. Noord Californie is eigenlijk een groot National Forest.

Wat ons ook opviel al sinds we San Francisco verlaten hadden, was de hoeveelheid bloemenpracht langs de kant van de weg. Allemaal wilde bloemen in de mooiste kleuren.

We hadden graag de hele 89 afgereden, maar onze gps en onze kaart waren het niet eens over welke afslag we moesten nemen en dus zijn we maar lichtjes anders gereden. Vanop de 299 konden we de eerste rookpluimen niet al te ver van ons vandaan zien opstijgen. Maar toen we Lassen Volcanic Park uitreden op de 36 en we echt recht op recht richting een zeer grote opstijgende rookpluim reden, kregen we het toch even benauwd.

Natuurlijk hielp het niet toen we 's avonds gingen uit eten aan het meer in Chester, dat we vanuit het zuiden nog meer rook zagen binnen trekken. Het is voor Pieter en mij een onrustige nacht geweest, waarbij de minste rookgeur ons alert maakte. Gelukkig zag het er de volgende dag voor onze regio een stuk beter uit.

Geen opmerkingen: