zaterdag, juli 12, 2008

Roadtrip: Lassen Volcanic Park


Op 8 juli, was het dan tijd voor een dagje lang rond en om vulkanen te hangen. Dit park was echt super interessant en meeste Californianen zijn er nog nooit geweest, laat staan dat ze weten dat er in California actieve vulkanen zijn. Die net als Mount St Helen kunnen uitbarsten en dan omwille van het feit dat de omgeving meer dicht bevolkt is, een catastrophe kunnen veroorzaken.

We wouden zoveel mogelijk verschillende dingen in het park zien en hebben dus verschillende kortere wandelingen gemaakt (max. 2u elk). De eerste wandeling zal Pieter niet snel vergeten en we weten nu dat rotte eieren geur hem niet goed bekomt. Hier vindt je warm water bronnen, bubbelend modder, stoomgaten en nog meer wel ruikend spul :). Het was zeker de moeite waard om gezien te hebben.


De volgende wandeling was naar een prachtige waterval. Waar je ook de minder ruige kant van een vulkaan kon bekijken. Langs het pad vond je ook verschillende prachtige bloemen terug. Ook hebben we ons eerste wilde hert hier in Californie gezien (in luxemburg kom je ze bij ons thuis in het bos wel vaker tegen).

Dan nog een korte wandeling door desolation wilderness. Waar mooi stond uitgelegd wat er gebeurd is tijdens de laatste grote uitbarsting in 1915. Toch wel indrukwekkend dat die stenen zo ver vliegen/rollen. Ook hebben we geleerd hoe veel Meadows ontstaan. Dit zijn namelijk oude meertje die langzaam dichtgeslipt zijn, waar dan eerst gras en bloemen op groeit, maar waar uiteindelijk ook weer bomen groeien.


Voor de laatste wandeling hebben we het park eerst verlaten, om dan het park via een 'dirt road' weer binnen te rijden. Ik had mooie fotos gezien van cilinder cone en ook de painted dunes. De hele wandeling hebben we op een soort as/steen combinatie moeten doen. We hebben ook ons eerste lava beds gezien. Allemaal zeer indrukwekkend.

Geen opmerkingen: