donderdag, juli 10, 2008

Roadtrip: Redwood highway


Na een nachtje slapen in San Francisco waren we al weer vroeg op (geen gordijnen die de hele ramen bedekken) en weer op weg Noord waarts.

Eerst via de 1 naar de Muir Woods voor onze eerste blik op een aantal Redwoods. We hebben er ook gebruik van gemaakt om een nieuwe America the Beautiful pas te kopen. Nu kunnen weer overal binnen waar National staat in geschreven. Dan verder langs de 1, waar we weer een prachtig zicht hadden op de gewoonlijke mist. Dan uiteindelijk maar de 101 op, om wat sneller richting noorden te geraken.


Op weg naar Humboldts hebben we voor het eerst wat rook gezien van de branden en ook wat blusvliegtuigen en ook af en toe rook het wat verbrand, maar geen directe rookpluim of brandhaard zichtbaar. Vlak voor Humboldts zijn we dan gestopt bij iets dat eruit zag als een echte Amerikaanse bar, met dansvloer en een restaurant. Waar we uiteindelijk Mexicaans aten, het beste Mexicaanse eten tot nu toe (dat we daarvoor zo ver Noordwaarts moeten gaan). Humboldts was prachtig. Het voelde veel groters aan dan de Muir Woods. Waar je ook keek grote magnifieke Redwoods. En dan via de avenue of the giants, rijd je tussen die enorme bomen.

Maar we waren nog niet bij ons doel, Redwood National Park, nog een 2 uur verder naar het noorden. We sliepen in Klamath, echt wel de boeren buiten: 1 tank station, een paar motels, RV resorts, campings en misschien 100 huizen en dan 1 restaurant dat natuurlijk stampvol zat, dus moesten wij een klein stukje rijden om nog wat eten te vinden die avond.

Geen opmerkingen: