donderdag, september 06, 2007

Yosemite valley



Vandaag zijn we 's ochtends vroeg (6.30 opstaan en 8u vertrekken) richting Yosemite Valley gereden. Via een lange rit (4.30 rijden tot aan het hotel in Oakhurst) zijn we snel ingechecked rond de middag in ons hotel, hebben we snel onze broodjes op gegeten om dan naar Yosemite Valley te rijden.

Via de highway 41, een mooi kronkelende weg die langzaam daalt en stijgt en door bos, rijden we Yosemite binnen. Daar kunnen we 'gratis' binnen dankzij de nationale parken kaart die mijn ouders voor hun trip gekocht hadden en die wij hebben gekregen en waar we nog gebruik van maken.


Als je via de highway 41 uit de tunnel komt, heb je een prachtig zicht op de vallei. We zijn dan ook gelijk iedereen gestopt om fotos te trekken. In de verte kan je de half dome zien liggen, k heb denk ik ook de three brothers gezien en nog zoveel anderen.


Dan nog verder naar de vallei, waar we gestopt zijn bij de Merced rivier voor wat fotos en dan verder naar het Visitor Center. Van daaruit zijn we dan naar de Yosemite falls geweest. Negen jaar geleden, tegen eind Juli, stroomde het water nog volop. Dit keer, was het daar krukdroog. We zullen dus nog eens terug moeten gaan in de lente. We hebben toen besloten om geen andere watervallen te gaan bekijken, omdat die normaal nog minder water bevatten en dus zeer zeker droog zouden staan. Nu op tijd in bed, om morgen nog andere delen van Yosemite te zien en dan richting Sequoia park te rijden, naar ons volgend hotel.

Geen opmerkingen: