zondag, september 09, 2007

Sequoia National Park & King's Canyon


Zaterdag, op de laatste dag van onze mini road trip, zijn we naar Sequoia National Park geweest en ook in King's Canyon.

Via een smalle zeer kronkelende weg, die dan door wegenwerken ook met momenten een 1 baansvak was en niet gebetoneerd, mooie vergezichten zijn we in de Giant Forest terecht gekomen. Hier reden we tussen de Sequoia's door, die hier met bosjes stonden. Echt wel impressionant. Met allerlei tussenstops, om toch maar al die bomenpracht te bewonderen, zijn we bij Mono rock uitgekomen.


Waar je na een flinke klim partij een prachtig zicht hebt op de vallei. In de verte kon je weer de vervuiling van de San Joaquin vallei bewonderen. Nadien zijn we nog naar de Sherman tree gaan kijken. De grootste boom in volume, die alleen nog in breedte groeit, omdat de top dood is. Als je zo in het Giant Forest wandelt, dan waan je je net in een sprookjes bos, waar wij mensen maar klein zijn.


De weg verder volgend, zijn we nog langs een andere grove met Sequoia's gereden. Nog een andere grove, de grootste verzameling sequoia's (2100 die meer dan 12 voet breed zijn). We zijn dan nog grant grove gestopt. Waar we de breedste sequoia gezien hebben. Dan nog via een zeer klein baanje naar een uitzichtspunt, waar je over grote delen van sequoia en king's canyon national park kunt uitkijken en de Sierra.

Dan maar weer terug richting LA, met nog een stop voor het avondeten in Bakerfield. Daar zijn we Basque gaan eten. In Bakerfield zit een redelijk grote gemeenschap van Basken, en zo zijn er een aantal restaurants, waar je met ze allen aan een grote tafel aanschuift en je eet wat de pot schaft voor een vaste prijs:
- soep
- salade (sla, tomaten, cottage cheese, carpaccio van koeientong, bonen, salsa)
- een stoof potje met lams, wortels, selder en aardappels
- pasta
- kip
- frietjes
- ijscreme

Volgeladen, zijn we dan nog naar LA gereden, waar we moe, maar voldaan om 11u in slaap gevallen zijn.

2 opmerkingen:

Janatoon zei

Dat ziet er daar mooi en lekker uit! Nu hier eens bedenken wat ik voor avondeten ga klaarmaken: veel inspiratie heb ik niet...

saskia zei

Je kan waarschijnlijk altijd goedkoop eten van de Indier om de hoek kopen :)