dinsdag, september 04, 2007

Catalina island


Zondag was het dan de beurt aan Catalina island, een eiland hier voor de kust van LA. Door het zeer warme weer en het lange weekend, waren we niet alleen op het eiland. We hadden ervoor gekozen om de boot in San Pedro te nemen (iets goedkoper dan in Marina del Rey en meer boten).

Nog voor de zon echt was opgekomen waren we al wakker en terwijl de zon langzaam opkwam reden we naar San Pedro. Dan met de boot op een uur tijd naar Catalina. Vlak voor Catalina stopte de boot even en konden we een grote school dolfijnen bewonderen. We waren een van de eersten die ochtend op Catalina en zo besloten we 2 dagactiviteiten te boeken. De busrit die we het liefst wouden doen, was al vol, maar gelukkig waren er nog alternatieven.


In mei heeft het zwaar gebrand in Catalina en de verwoesting was nog duidelijk zichtbaar. Het zal nog lang duren voor de planten er boven op komen, want alle water reservoirs staan enorm laag, of zijn gewoon leeg. Het is dus op regen wachten en ondertussen hopen, dat dit geen zware modderstromen zal veroorzaken. Tijdens de rit konden we van prachtige vergezichten genieten en het ruige binnenland. Volgens mij heel tof om in te wandelen, maar dan niet met de huidige hitte.

Nadat we dan terug in Avalon waren, hebben we rustig onze broodjes opgegeten en dan hebben we nog wat rondgewandeld. Uiteindelijk hebben we dan ook nog de glazenboot genomen om wat naar de vissen te kijken. Dit was eigenlijk een beetje teleurstellend, want het duurde maar 30 min in plaats van de aangekondigde 40. En ookal beweerden ze dat het over verschillende vissen ging, op de 2 voederplaatsen, vond ik dat het vooral veel van hetzelfde was. Uiteindelijk wouden Pieter en ik nog wat kayaken, maar door de bakkende zon, voelde was ons niet zo goed en hebben we er voor gekozen om met zn allen in de schaduw van een ijsje te genieten. En dan maar weer op ons gemak de boot terug te nemen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Als je tips heb voor Catalina Island (bv is het goed te doen als dagtrip of is het best om er te overnachten), laat maar weten. Het is nog iets dat om mijn to do lijstje staat de komende weken.