zondag, november 05, 2006

Countries visited

Via Hilde haar blog (zie hier ergens links tussen de blogs) vond ik de prachtige link naar deze site, waar je kan aangeven welke landen je al bezocht hebt en dan kleurt dit een wereldkaart. Ik heb blijkbaar nog maar 14 % bezocht, wat gezien het feit dat ik al zeker over de 25% van mijn leven zit (of ik zou toch wel zeer oud moeten worden) betekent, dat ik dringend wat meer ga moeten reizen .


Zoals je kan zien, heb ik de meeste landen in Europa wel gedaan, maar er blijven zoveel mooie plekjes over in die landen die ik nog moet gaan bezoeken. Ook hier in de US zijn er nog zoveel mooie plekjes die we willen gaan bezoeken. Dan is er nog heel midden en zuid-Amerika dat voor het rapen ligt (alleen Pieter overtuigen dat het allemaal zo gevaarlijk niet is). Nieuw-Zeeland wil ik nog altijd terug gaan, want mijn bezoek daar was veel te kort. Ook in Asie zou ik graag meer tijd doorbrengen. Afrika is een nobele onbekende en trekt mij persoonlijk niet zo hard aan, maar blijkbaar worden enorm veel mensen verliefd op dit continent eenmaal dat ze er geweest zijn. Dan is er nog het Midden-Oosten, waar ik al jaren een trip naar Jordanie wil doen.

Dan dan is er nog Rusland. Ik ben momenteel enorm jaloers op Bianca (een vriendin van bij mij op middelbare school), die eerst een paar jaar in Thailand heeft gewerkt, nu naar Indonesie gaat werken, maar wel eerst 6 maand heeft genomen om door Asie te reizen. Toen ik haar laatst sprak zat ze in Mongolie en was ze druk bezig met haar fotos te uploaden, maar ik denk niet dat ze al online staan. Nu zit hoogstwaarschijnlijk op de trein richting Moskou. Ach nog zoveel om te zien en maar zo weinig tijd als je ook nog andere hobbies hebt :(.

2 opmerkingen:

Jan Ottenbourg zei

De exacte URL is http://www.world66.com/myworld66/visitedCountries of deze http://douweosinga.com/projects/visitedstates

Voor Europese landen kan je deze gebruiken.

Jan Ottenbourg zei

Deze dus... http://www.world66.com/myworld66/visitedEurope