dinsdag, juli 07, 2009

Yellowstone day 1


Vandaag voor dag en dauw wakker (7u dus) en dan ons klaarmaken voor een dagje Yellowstone en zo waren we voor 8u al het park in (het park ligt hier op 3 blocks). Het is een lange dag geworden vol met mooie indrukken, want Yellowstone is groot en zeer gevarieerd.


Eerst richting Norris voor onze eerste geizers. Hier vind je een paar geizers die niet voorspelbaar zijn, maar als ze uitbarsten, dan kan je het 10 mijl verder nog horen. Het was niet voor toen wij daar waren, maar we hebben zo een mooi introductie gehad to geizers en andere vulcanische fenomenen. Gelukkig stonk het er niet zo hard als vorig jaar in Lassen Volcanic Park. Dan verder langs een uiteindelijk een zeer smalle canyon naar Mammoth hot springs. Daar had je terrassen die door warm vulkanisch water gevormd werden. De meeste stonden ondertussen droog, dus je had er niet altijd de mooie kleuren combinaties, maar het gaf je een goed idee hoe complex de structuur van het gesteente was.


Dan op weg naar de Yellowstone canyon en watervallen, hebben we een omweg gemaakt om nog wat wilde beesten te zien. We hebben het geluk gehad van een zwarte beer op afstand te zien en het aantal bisons die wel of niet de straat over staken. Het was dus wel fijn, maar door het hoge gras in de valleien is het moeilijk om andere dieren te zien. We zullen nog eens in de winter moeten terugkomen, wanneer wolven veel beter zichtbaar zijn door de witte sneeuw.


Bij de Yellowstone canyon hebben we een stukje gewandeld om al de watervallen te zien. Hier hebben ze precies geen water tekort. Het water stond ook verder in de rivier redelijk hoog en de beekjes zagen er eerder als kleine meertjes uit. Er ligt dan ook nog een beetje sneeuw op de bergen en er zal dus wel veel smelt water nog in het Yellowstone meer zijn, da nog allemaal weg moet via die smalle canyon. Uiteindelijk nog een paar keer in de file gestaan, toen we het park weer uitreden, want er stonden hier en daar nog herten te grazen en dan moest iedereen toch wel een foto nemen vanuit de wagen. Morgen nog een dag Yellowstone en Grand Teton. Geen idee of we internet hebben, het verslag volgt wel.

Geen opmerkingen: