maandag, juli 06, 2009

Utah day 3: Byway 12 and capitol reef


Gisteren zijn we verder langs de scenisch byway 12 gereden. Dit was echt een heel prachtig stukje Utah. Zeer divers. Van landschappen waar de weg op een grote stenen ondergrond was aangelegd, door diepe rode canyons, bossen, kleine dorpjes, over een riggel, etc ... Voor iedereen die naar Bryce gaat, rijd nadien verder oostwaarts over de 12, richting Capitol Reef. Echt een heel mooi stukje Utah. Het is er ook lekker rustig, omda de meeste mensen snel even Bryce bezoeken en dan verder gaan naar Zion, of nadien naar een ander park.


Rond de middag zijn we dan Capitol Reef gaan bezoeken. Hier weer prachtige rode wanden, die langs de weg omhoog rijzen. De landschappen voelen vrij typisch aan voor wat iemand zich voorstelt bij het midwesten. Waarschijnlijk het gevolg van Cowboy films en road trip films. In Capitol Reef zijn we dan uiteindelijk via een onverharde weg door een Canyon gereden. Echt prachtig om de wanden langs beide kanten van de auto zo stijl omhoog te zien gaan. Nog impressionanter is om te weten dat deze canyon tot in de jaren 60, een belangrijke doorgangs route was van Zuid naar Noord Utah. In het visitor center konden we fotos zien van oude wagen zij aan zij in de rivierbedding in de canyon. Nu kan je er denk ik alleen nog maar met een 4x4 door.


We hebben een kleine wandeling in de canyon gemaakt naar een plek waar een hele hoop Settlers hun naam en datum in de rotsen hebben geschreven. De datums die wij zagen waren vooral van rond 1900.

Geen opmerkingen: