zaterdag, juli 04, 2009

Utah day 2: Bryce National Park


Vandaag op tijd opgestaan (het helpt dat Pieter nog lichtjes met een jet-lag zit). Snel een broodje smeren voor het ontbijt en weg waren we. Het was maar 30 minutjes rijden naar Bryce en na nog 2 stops in Red Canyon, zijn we dan het park ingereden. We waren nog vroeg (naar Amerikaanse maatstaven) en dus gingen we met de wagen het park in. Dit wordt normaal sterk afgeraden en er rijden dan ook constant shuttle bussen rond, omdat parkeer plaats beperkt is.


Ik had ondertussen al door wat het weer patroon is voor deze regio en dus besloten we eerst een wandeling te maken en dan na onze lunch verder te gaan kijken en vooral gewoon te stoppen voor fotos te trekken. We zijn dan maar in Bryce canyon afgedaald, om al die mooie rotsformaties van dichterbij te zien (Queens Garden trail). Onderaan is er een connectie met de Navajo trail, die we dan weer omhoog genomen hebben. Het terug omhoog gaan viel goed mee. Het was stijl, maar daardoor kort en krachtig.


Nadien zijn we helemaal naar het uiteinde van het park gereden. Daar hebben we dan op ons gemak gelunched met onze botterhammetjes. Voordat de regen/onweersbui begon, zijn we nog de Bristle cone pine trail gaan verkennen. Dan weer terug naar de ingang van het park, waarbij we bij de gebruikelijke stopplaatsen snel even stopten voor een foto of 2. Gelukkig was de regen zeer plaatselijk en waren wij altijd op de juiste plaats op het juiste moment. Eenmaal het park uit, zijn we verder gereden over de 12. Echt wel een zeer mooie route, met zeer afwisselend rots landschap. Nu zitten we in Escalante, morgen via Capitol Reef naar Fish Lake, waar we hoogstwaarschijnlijk geen internet hebben.

1 opmerking:

peirz zei

Mooie foto's!