donderdag, april 05, 2007

Het harde studentenleven

Jaja, het studentenleven is hard :). Zo moest ik vandaag toch wel minstens 15 min wandelen om naar een interessant seminarie te gaan, waar ze toch zo belangrijk gratis voedsel hebben.

En het was nog goed ook, voor het eerst in meer als 7 maand heb k nog eens een stuk gouda kaas gegeten :) Dat heeft gesmaakt. Ik ben zeker dat als ik echt zwaar mijn best zou doen, k hier elke dag op de campus wel een plaats zou vinden waar k gratis kan eten. Elk departement of nog beter, elke onderzoeksgroep heeft zijn wekenlijks seminarie en vaak kan je daar wel wat eten vinden. Meestal betekent dit gratis koffie en bagels met cream cheese.

Maar soms heb je geluk en hebben ze hun best gedaan en kan je uit allerlei soorten kaas kiezen, dan nog wat fruit, etc... Als ze pizza aankondigen, dan moet je er snel bij zijn (liefst 10min te vroeg). Ook hebben we elk quarter wel een bbq voor de graduate mechanica studenten.

Al bij al valt het harde studenten leven goed mee. Maar k ga toch nooit wennen aan het feit dat een hamburger met frieten hier als een volwaardig maaltijd wordt aanzien dat je in een restaurant kan eten en niet als fast food. Dat doet mij eraan denken, k heb mijn portie fast food voor deze week nog niet gehad en k zal straks daarmee eens mijn buikje vullen. Want als het over betalend voedsel gaat, heb je meer keuze uit niet gezonde dingen, dan uit gezonde (op de salad bar in de cafetarias na). Zelfs de alma in belgie heeft dan een meer gevarieerde keuze, met meer gezonde opties (maar ze kunnen nog iets leren van de salad bars hier).

2 opmerkingen:

marijke zei

Wij komen binnen enkele weken jouw richting uit (Dave moet in San Diego zijn voor een conference en we plakken er een road trip langs Highway 1 aan vast). Heb je enige tips ivm San Diego? Marijke

saskia zei

Wel,

als Dave op conferentie is en je bent hier op een dinsdag/donderdag dat je jezelf verveelt, dan kan k altijd zelf je de weg wijzen :)

Ik zelf neem in San Diego meestal het openbaar vervoer. Je kan op BroadWay dag pas of meerdere dagen pas kopen. Daar kan je ook de trolley mee op.

Hier ten Noorden van San Diego kan k de 101 aanraden. Die loopt direct langs de zee.

La Jolla hier om de hoek is een zeer mooi stukje San Diego. Je kan er naar allerlei dieren komen kijken. Daar heb je ook het Birch Aquarium, niks in vergelijking met Sea World en Monterey, maar met tide pools waar je met je handen mag inzitten. En in La Jolla, vooral La Jolla cove area is de moeite.

Ik moet zelf nog altijd eens in Old Town geraken. Dat schijnt zeer te moeite te zijn. Vooral de oude misionaris post.

Down Town heb je de gaslamp quarter. Bestaat tegenwoordig vooral uit restaurants, waarvan k de kwaliteit van het voedsel niet ken, maar de prijzen zijn door de ligging waarschijnlijk wat meer. Maar daar heb je ook een fantastische ijscreme plaats, er zijn daar ook een paar clubs (erotisch en jazz/blues).

Dan is er Balboa park. Er staan daar een hoop museums (12 ofzo) en elk heeft een dag in de week waarop ze gratis zijn (dus elke dag is er toch minstens eentje gratis :)). Daar vlakbij ligt ook de grote Zoo.

Dan is er natuurlijk seaworld. Je gaat daar vooral naar toe voor de shows, die zeker de moeite zijn, maar niet voor de aquaria.

Als je goesting hebt in een persoonlijk gids (hangt van datum en dag af :)), kan je me altijd een mailtje sturen op sasjeh@hotmail.com