maandag, april 23, 2007

Zondag 15 april


En laatst maar not least, onze laatste dag samen, voordat ze maandagochtend weer de vlieger gingen nemen.


We hadden eigenlijk stiekem gehoopd naar Katalina Island te gaan, maar gezien het slechte weer (wel minder dan 70 graden en soms wat bewolkt), zijn we dan maar landinwaarts getrokken. Voordat we dat deden hebben we eerst nog lekker mediteraneaans gegeten en snel langs een professionele fotowinkel geweest (waar mijn papa niet kon vinden wat hij zocht).


Dan maar richting LA zoo en de startplaats voor Griffith observatory. Terwijl we wachten om de berg omhoog te mogen naar het observatory, besluiten we wat in de zoo rond te lopen. Het botanisch gedeelte ervan viel wel wat tegen en je kan het zeker niet vergelijken met de zoo in San Diego, maar daarom betaal je ook een stuk minder. Met als gevolg dat we ons in little mexico waanden. Sommige beesten poseren al gewilliger voor een foto dan anderen en de hekken zorgden herhaaldelijk voor focus problemen :).


Dan maar met de shuttle bus omhoog naar Griffith observatory. Vandaar uit hadden we een prachtig zicht op LA en ook op het park er rond. Volgens mij moet dat weeral een paradijs zijn om te wandelen. Het werd al helemaal spannend toen ook nog eens het brandalarm afging. En natuurlijk van plaats naar buiten te gaan, gingen wij met zn alle op het terras staan en dachten daar een stel toeristen toch maar stiekem de berg op te sluipen zodat ze geen ingang moeten betalen zeker. Hadden ze toch ff pech met het brandalarm want wij stonden er met zn alle rustig naar te kijken. Uiteindelijk werden we dan toch vriendelijk verzocht om naar het plein voor het observatorium te gaan. En na nog eens 30 minuten te wachten bleek het natuurlijk vals alarm te zijn (want met de droogte die er heerst, had de brandweer anders al snel daar geweest om ervoor te zorgen dat er geen bosbrand komt).


De avond dan maar afgesloten in een argentijns steakhouse (k had niet door waar het lag toen k er naar toe reed, maar toen k de comedie club zag liggen, realiseerde ik mij dat ik op de hoek van Hilde haar straat terecht was gekomen). Na de zoveelste lekkere maaltijd dat weekend, hebben we dan mijn ouders aan hun hotel afgezet zodat ze nog wat zouden kunnen slapen voordat ze vroeg weer naar de luchthaven mochten. Het spijt ons voor het 'slechte' weer, hopelijk volgende keer beter :).

1 opmerking:

Anoniem zei

Haha, dat luipaard is inderdaad zeer elegant aan het poseren :-)