donderdag, december 21, 2006

Lange reis


Hun reis is een hele tijd geleden gestart ergens in een grotere drukkerij in Belgie. Na veel zweten werden ze gedrukt en dan via een tussenstop in Belgie naar Luxemburg versleept. Daar zijn ze liefdevol van voren tot achteren doorgelezen. En toen lagen ze daar, opdracht volbracht.

Maar de eigenaars beslisten dat het nog te vroeg was om ze terug naar hun oorsprong te sturen en met anders nieuws bedrukt of geschreven terug te keren. Nee, ze werden op een lange reis gestuurd. Naar een nieuwe eigenaar, die de voorbije jaren elke zaterdagochtend niet uit de zetel te halen was, elke 2 weken weer opnieuw.

Juist op tijd tijdens deze vakantie zijn ze toegekomen na een lange eventvolle reis. Van de doos was niet zoveel meer over. En het ene exemplaar heeft al wat meer geleefd dan het andere. Maar ze zijn content dat ze het gehaald hebben. Ze zullen liefdevol gelezen en betast worden. En zaterdag komt er nog iemand toe die de tijdschriften van voor tot achter zal bestuderen. En als het een beetje is zoals thuis, zal ik ze na haar vertrek terugvinden ergens verstopt onder haar tijdelijk bed :). Maar nu eerst eens snel bladeren om te zien of er lekkere recepten tussen staan.

Geen opmerkingen: