dinsdag, juni 10, 2008

Scams

Je kent ze wel, de trukjes van de Nigeriaanse mails, waar een of andere man op een of andere manier aan veel geld kan geraken en jij kan dan 50% krijgen als je je rekeningnummer geeft, om het geld veilig het land uit te krijgen.

Nu zo grof was het nog net niet, maar gisteren kreeg k een check in de bus van mijn Amerikaanse bank. Ik vond het al raar, maar misschien hadden ze een fout gemaakt en kreeg k nu geld terug? Maar zelfs dat leek mij raar, sinds k mijn rekening goed in het oog houd en niks verdacht had gezien. Was het een check voor 8 dollar, waar in kleine letters stond op geschreven dat als ik die in, dat k dan lid wordt van een of andere club. Ik draai dus onmiddelijk de check om en na al de kleine letters te lezen, kom ik te weten dat als ik de check in, ze elke maand 9.95 dollar van mijn rekening halen, als lidmaatschap voor een of andere club.

Het zijn dus voor zulke dingen dat je hier moet opletten. Je moet hier gewoon altijd de kleine lettertjes lezen, want geloof mij, je krijgt niks voor niks. Als ze het kunnen zullen ze je hier afzetten waar je bij staat met een glimlach op hun gezicht (altijd vriendelijk en hoffelijk blijven, want de klant is koning).

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Meer naar rap music luisteren, dan kom je dat allemaal niet tegen !

MC Frontalot to the rescue \o/

marijke zei

Hetzelfde met al die credit cards die ze je toesturen: Allemaal gratis! Gaat bij ons direct de 'shredder' in.