zaterdag, juni 14, 2008

Exposition park


Vandaag wouden we eens iets anders doen en zijn we naar Exposition Park gereden, vlak naast de USC campus. Hier heb je een park met een aantal musea en ook een groot stadium, waar USC football speelt. Er zou ook een imax theater zijn, maar wij zijn naar het museum of natural history geweest. Spijtig genoeg voor Pieter is de dinosaurus hal gesloten voor renovatie tot 2011, maar gelukkig stonden er 2 vlak na de ingang van het museum, lustig met elkaar te spelen.


De meeste zalen bestonden uit opgezetten dieren, vooral van Noord Amerika, maar ook een hal met dieren van Afrika. Dan eentje speciaal over vogels en eentje over wat er zoal in de oceaan leeft. Deze laatste is duidelijk aan een face lift toe, maar het geheel is prachtig opgezet. Om de mensen toch nog iets over dinosaurussen te laten zien, hadden ze in een van de hallen een lab neer gezet, waarin echte onderzoekers bezig waren met de botten te kuisen en te behandelen. Ik zou er het geduld niet voor hebben. Uiteindelijk kon je in de kelder ook nog wat leren over de geschiedenis van Californie. En het was heel interessant om te zien hoe Los Angeles er in de jaren 40 uitzag en te leren dat de stad die nu het slechtste openbaar vervoer van de VS heeft, vroeger een van de beste trein netwerken had.


Nadien heeft Pieter mij nog de USC campus laten zien. De campus voelt helemaal anders aan dan op UCSD. Ten eerste staat er een hek rond, dat ze volledig kunnen afsluiten. Alles is ook in baksteen gebouwd, absoluut niet Californisch, maar bedoelt om de traditionele East Coast elite campus glamor naar Lala land te brengen. Dan zijn we via de rozen tuin van Exposition park, terug naar de wagen gegaan. Voor het science center waren we iets te laat en waarschijnlijk is dit niet zo interessant voor ons, maar het klinkt zeer interactief en interessant voor kinderen.

Geen opmerkingen: