maandag, juni 18, 2007

Zomer


De zomer is hier precies begonnen. De voorbije 6 weken, hadden we hier last van een inversion layer. Dit wil zeggen dat de temperatuur stijgt als je hoger van de grond bent, tot deze een maximum bereikt op een bepaalde hoogte en dan nadien weer daalt. Dit zorgt ervoor dat het dus lekker fris is, maar ook zo een beetje bewolkt. Niet echt bewolkt, maar ook niet echt helder. Dit is blijkbaar normaal voor de maanden mei en juni. Nu sinds begin vorige week, is dat dus veranderd. De temperatuur is gevoelig gestegen, het zonnetje geeft lekker veel warmte af.

Dus na een dagtrip naar San Diego voor 1 examen, ben ik hier in Los Angeles om te blokken voor mijn laatste examen. Ik profiteer ervan om elke dag een klein beetje te fietsen en dan Pieter op zn werk te gaan halen met de fiets. Dit als compensatie voor al het wandelen dat k in San Diego doe.


Ook Pieter vond het maar zeer aangenaam weer en dus zijn we zondag nog eens langs het strand gaan fietsen. Nu dit betekent vooral vloeken op een hoop mensen die niet kunnen fietsen, of op wandelaars die niet begrijpen dat ze op een fietspad zijn, op ouders die hun kinderen willen leren fietsen/rolschaatsen/skateboarden op het drukste fietspad in LA, op een hele hoop arrogante mensen die niet eens beseffen dat er naast hen nog andere mensen op de wereld zijn en dat je niet in het midden van een fietspad hoort fotos te maken/schoenen uit te doen/stoppen om te praten/etc... Maar het was op zich wel een fijne tocht. Aan Pacific Palisades zijn we dan ff gestopt, hebben we de fietsen vastgemaakt en zijn we de '1' highway via een voetgangersbrug overgestoken en dan via een stijle klim met trappen de 'heuvel' op. Daar hebben we op een bankje nog wat genoten van het uitzicht met al de zeilboten en dan weer terug naar huis.

Lekker warm en bezweet kwamen we terug, waarop k besloot dat we hier nu al zo lang wonen en k nog niet het zwembad had uitgeprobeerd. Het water bleek echt wel lekker warm te zijn en na een paar extreem korte baantjes, hebben we gezellig op de zetel nog van de rest van de avond genoten (met enkele culinaire uitspattingen, zoals wok, soep en ook een potje tonijnsla voor op de boterham vandaag).

1 opmerking:

Annelica zei

Hm, fietsen langs het strand in zo een prachtig weer... zwaar leven hebben jullie ;-)