donderdag, augustus 05, 2010

Op weg naar Colorado


Op de tweede dag van onze reis naar Williamsburg konden we eerst eens zien hoe mooi de omgeving rond Sedona is. Ik zou iedereen aanraden die de Grand Canyon bezoekt van toch zeker een dag uit te trekken om de parken in en rond Sedona te bezoeken. Prachtige rode rotsen met mooie donker groene bomen. Gewoon rond rijden is genieten. Met Nathan in de wagen en elke dag lange ritten voor de boeg zijn we dit keer niet gestopt voor fotos te nemen. We profiteren ervan om zo ver mogelijk te geraken terwijl hij slaapt.


Onze eerste korte stop is Petrified Forest National Park. Spijtig genoeg zien we alleen de Noord kant van het park, maar voor er helemaal door te rijden hebben we te weinig tijd. We zien dus alleen hier en daar een stukje petrified hout liggen. Meer naar het zuiden zou je een heel bos hebben staan. Het zal voor een andere keer zijn.

Dan rijden we vooral verder door indianen gebied naar Canyon de Chelly National Monument. Hier rijden wel langs de North Rim naar 2 uitkijk punten. In deze regio van Amerika vind je een hoop oude nederzettingen terug. Ook hier maar een zeer kort bezoek, want we moesten nog tot in Cortez Colorado geraken. Dit wil zeggen dat we ook nog eens een uur gingen verliezen, zodat we ons nog hebben moeten haasten om te eten en dan uitgeput in bed te vallen.

Geen opmerkingen: