zondag, augustus 29, 2010

De auto

Deze week stond in het teken van alles rond de auto in orde te maken. We hebben nieuwe rijbewijzen nodig, dit keer van de staat Virginia. Gelukkig moesten we dit keer niet opnieuw een schriftelijke test en dan een rij examen doen, zoals toen we voor het eerst in Californie toekwamen. Gewoon formuliertje invullen en dan Californisch rijbewijs tonen. Dat het mijne al vervallen was deed er niet toe (ik wacht al sinds eind April op de verlening van mijn Californisch rijbewijs, dit is de 2de keer dat de DMV in Californie al die papieren kwijt geraakt, waar een hoop persoonlijke gegevens op staan).

Dan moesten we ook de auto inschrijven, de autoverzekering aanpassen en hier in Virginia moet je auto ook nog door de keuring. Met Nathan erbij, is het niet simpel om zomaar snel naar een garage te rijden en dan daar te wachten. Onze vorige garage in Los Angeles was dichtbij een zeer gezellige coffee shop, wat het wachten een stuk aangenamer maakte. Hier zijn we uiteindelijk naar een garage gereden die iets verder ligt, want daar kon ik tenminste een afspraak maken. Dus op een 30 min was alles in orde en nu hebben we een lelijke grote gele sticker op onze voorruit plakken.

De autoverzekering aanpassen was ook niet al te moeilijk. Je hebt hier een heel pak minder verzekeringsagenten en dus kozen we er een die nog met onze vorige autoverzekering verbonden was. Uiteindelijk zijn we met een andere verzekering gegaan, omdat die een heel stuk goedkoper was voor dezelfde voorwaarden als onze oude. 

Dan moesten we onze 'title' van de wagen ( bewijs dat wij de bezitters zijn) van Californie naar Virignia laten overschrijven ( dit is om ervoor te zorgen dat iedereen die een wagen invoert ook de juiste hoeveelheid tax betaald, in ons geval niks, omdat hij niet van bezitter verandert). Waarna de wagen ook geregistreerd kon worden en we nu alleen nog onze schroevendraaiers moeten vinden om de nieuwe nummerplaten op te hangen. Die van Californie houden we bij als herinnering. Ik moet zeggen de standaard nummerplaat van Virginia is niet echt mooi. Je hebt hier wel een waaier aan mogelijkheden om er een gepersonaliseerde op te zetten, maar dat kost dan weer extra. Je hoort het al, we hebben heel wat tijd doorgebracht met wachten, vooral bij de DMV. 

2 opmerkingen:

Petra zei

Nou ja, maar dat extra is maar $10! Niet voor niets heeft Virginia het grootste aantal vanity plates, het is goedkoop. Een beetje positief mag wel ;). Succes met het "inburgeren", jullie zijn een goed voorbeeld van hoe verschillend het leven kan zijn in de staten.

Kristel Holsbeek zei

Dat is idd niet veel geld om een mooiere plaat aan te vragen;-).
Veel succes met alles;-)