donderdag, augustus 12, 2010

Colorado


Laatste post over onze trip doorheen het land. We hebben 1 dag in de buurt van Gunnison door gebracht. We sliepen er in de buurt in een hut met alle comfort behalve internet. Mijn thesis begeleider Rick heeft in de buurt een groot stuk land waar hij een 'trailer' op heeft staan. Hij komt er al jaren met vakantie en ging ons een stukje rondrijden.


Eerst zijn we naar Crested Butte gereden. Dit was jaren geleden een lief klein dorpje, totdat Aspen te klein werd voor alle beroemheden en een hoop onderhen Creste Butte ontdekten. Nu is dit liefelijke dorpje helemaal opgemaakt en heb je enorme villa wijken op de bergen errond liggen. Van Creste Butte loopt een niet geasfalteerde weg helemaal naar Marble door de meest prachtige vallei over de Schofield pass. We waren bijna tegen het einde van de weg, toen de brug over een beekje niet toegankelijk was. We konden door het beekje zelf doorsteken, maar het leek ons net iets te diep voor de 4x4 waarin we zaten. Dus moesten we omdraaien en terug naar Crested Butte.


Na een lekkere asiatische lunch en dan een gezellig koffie, besloten we om de Kebler pass te proberen. Deze rit was een stuk eenvoudiger maar daarom niet minder fantastisch. Elke valei is compleet anders in Colorado. Het was echt genieten ookal speelde het weer niet mee en regende het regelmatig. Op de terugweg zijn we dan nog langs een wijnproeverij gestopt. De zon kwam er net door en we hadden een prachtig zicht op de vallei. Uiteindelijk kwamen we net voor het sluitingsuur in Gunnison toe, zodat we bij de lokale chinees nog konden eten.

Geen opmerkingen: