zondag, april 13, 2008

Wine tasting


We hebben hier weer een weekend vol met super prachtig mooi en heel warm weer. Te warm om te wandelen en zeker niet de moment om richting binnenland te gaan, want dan mis je het zachte zeebriesje.

Dus dan maar eens een andere favoriete bezigheid van ons testen: wijn drinken. Californie heeft een zeer groot wijn gebied. Het meest bekende ligt ten Noorden van San Francisco: Napa. Maar als je de wijnkaarten goed bekijkt, zie je dat dit maar het tipje van de ijsberg is. Zelfs in San Diego en hier in LA wordt wijn gemaakt, maar vandaag besloten we richting Santa Barbara te rijden. Daar heb je verschillende wijngebieden en een hele hoop taste rooms.

De rit ernaar toe is heel mooi als je de kust volgt. Santa Barbara zelf is een heel mooi stadje, maar dit keer zijn we er niet gestopt. Via een zeer mooie rit de bergen over om dan weer in een heuvelachtig gebied tussen twee hogere bergketens te zitten. Dan naar de driehoek, Los Olivos, Solvang, Santa Ynez. Volgens mij kan je hier een paar dagen doorbrengen als je echt elke taste room wilt doen. Zelf hebben we er 4 gedaan, 2 voor de lunch en 2 nadien. De ervaring in elk van de taste rooms was compleet verschillend. Allesinds zou ik zeggen, stop niet aan de Gainey winery. De service die je er krijgt is zeer slecht en ze schenken nauwelijks genoeg wijn in om 1 slok te proeven. En als je al die wijn achter elkaar proeft, heb je toch 2-3 slokken nodig om te weten of die wijn nu echt goed is, of omdat hij goed smaakt in combinatie met de vorige. En uiteindelijk hebben we nog goede riesling gevonden, van Koehler de laatste wijn van de dag.

Uiteindelijk op terugweg nog even op het strand gezeten, waar zoals gewoonlijk de dolfijnen weer lustig aan het spelen waren. Om dan uiteindelijk terug naar LA te rijden, waar weer eens bleek dat iedereen het een mooie dag vond om erop uit te trekken.

1 opmerking:

Anoniem zei

saskia, ik hoop dat de volgende keer we samen op wijn degustatie tour kunnen gaan. Gust