zondag, april 27, 2008

Angeles National Forest


Nog een paar dagen bleven over op de America the Beautiful pass die mijn ouders gekocht hadden voor hun reis vorig jaar en die ze nadien hier gelaten hebben. We zullen er binnenkort een nieuwe kopen als wij eens aan onze vakantie beginnen.


Dus konden we er niks beters op vinden van eens richting Angeles National Forest te gaan. Om een 30 minuutjes sta je aan de voet van de bergen en na nog eens een 30 min sta je in het midden van het groen, klaar om te gaan wandelen. We verkozen van nog een eindje door de rijden, tot waar de highway 2 afgesloten is, om dan weer een stukje terug te rijden en dan daar op ons gemak een wandeling te doen (schatting een 5, misschien 6 mijl?). Langs stijle afgronden naar beneden, naar een kleine zij canyon, om dan een beekje over te steken.


Uiteindelijk zijn we gestopt en teruggekeerd, omda 1 wandelweg officieel verboden was, omwille van endangered species en de andere wandelweg langs de overkant van een hoop water lag. Ik ben echt geen berggeit gelijk Pieter. Ik huppel niet elegant van steen tot steen (niet dat het er bij Pieter elegant uitziet, maar op een of andere manier springt em van steen tot steen alsof dit de normale manier van wandelen is). Dus was dat het eindpunt van de wandeling, te veel water en geen goesting in natte voeten. Dan maar weer hele de canyon omhoog geklauterd.

De rest van de dag hebben we rustig door de bergen gereden. Van de prachtige vergezichten genoten. Weet je, California heeft een hoop mooie parken, en als je in het begin in LA woont, dan denk je constant dat alle natuur zo ver weg is (Yosemite is nu niet naast de deur). Maar als je dan eens de moeite neemt om alle groene plekjes op de kaart te bekijken, dan merk je dat er net buiten LA heel veel natuur is. Alleen staan al die plekjes niet op de wereldkaart of in de courrante reisgidsen. Het LA van de reisgidsen is zeker niet het LA dat wij aantrekkelijk vinden, maar al die gevarieerde landschappen en weides natuurgebieden maken veel goed dat we hier allemaal op elkaar gepakt tussen den beton leven.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een leuke foto, die onderste.