zondag, maart 30, 2008

Point Mugu (of ook Ocean Layer)


Gisteren zijn we weer eens naar de Santa Monica mountains vertrokken. Dit keer hebben we een collega van Pieter meegenomen die nog geen auto heeft om hem ook eens een stukje van LA te laten zien dat hij niet kent. Hij was zeer aangenaam verrast en had niet verwacht dat je hier zo snel in de natuur kon zijn, zonder iets van de bewoonde wereld te zien.


Ook wij waren aangenaam verrast, want elk stukje we tot nu toe in de Santa Monica mountains gedaan hebben is elke keer verschillend. Ik vermoed dat dit gedeeltelijk door de verschillende seizoenen komt, maar de Santa Monica mountains zijn gewoon heel divers.


Na het prachtige weer van vorig weekend, had de kust dit keer een beetje last van vochtigheid en een oceanlayer. We zullen het geweten hebben, de mist kon je zo de canyon en de achterliggende valley zien binnen trekken. Wat er natuurlijk voor zorgde dat we geen prachtige vergezichten dit keer hebben kunnen trekken met een stralende blauwe hemel. Het was een fijne toch van 3 uur met weeral enorm veel diverse bloemen. Ondanks het feit dat we precies veel geklommen zijn, voelde dit toch niet te zwaar/stijl aan. Misschien heeft die lange tocht van vorig weekend (met zeer stijle stukken) dan toch effect :).

Geen opmerkingen: