zondag, maart 09, 2008

Actief weekendje


Pieter en ik hadden besloten tijdens de Siggraph deadline van weer eens wat vaker buiten te komen. En met het prachtige weer van de voorbije dagen, konden we er dan ook niet aan weerstaan.


Zaterdag zijn we een kleine fietstocht langs het strand gaan maken tussen het kuisen en strijken in. Vandaag hebben we de wagen genomen en zijn we richting Santa Monica mountains getrokken. Met al de regen van de voorbije maanden, leek het ons tof eens naar een waterval te wandelen. Het werden de Santa Ynez waterfalls.


Nadat we onze auto hadden geparkeerd, vertrokken we op pad en het zag er naaruit dat we wel eens teleurgesteld zouden kunnen zijn. We kwamen helemaal in het begin op een gebetonneerd pad uit. Gelukkig verdween dit snel voor een kronkeld pad dat zich een weg door het struikgewas baant en waarbij we al snel van steen tot steen een beekje mochten oversteken. Dat beekje oversteken hebben we nog een paar keer mogen doen en zoals naar goede gewoonte hier in de Santa Monica mountains, staat het pad niet goed aangegeven en durft een mens al eens een verkeerd zijpadje nemen (nu, op sommige plaatsen had je gewoon meerder paden die het beekje volgende). Na een hele hoop evenwichtsoefeningen van mijn kant (Pieter is een berggeit en huppelt vrolijk van steen tot steen) komen we bij het deel waar even geen pad meer is en je dan maar van steen tot steen door de beek richting waterval moet begeven. Nadien wordt de canyon zo nauw, dat je maar heel even langs een kant van de beek kan wandelen om dan stijl naar beneden te gaan, beekje over te steken en dan weer stijl omhoog.


De waterval zelf bestaat uit 3 delen. Bij het eerste deel aangekomen moeten we via touwen een 3m hoge rots opklimmen. Na die klim partij kom je bij een mooi rustplekje waar ik mij heb neergezet en Pieter dan verder heb laten gaan. Volgens hem zou k misschien nog net bij de 2de waterval geraakt zijn, maar daar omhoog gaan zou k niet gedaan hebben (vooral omdat naar beneden komen heel lastig was, zelfs voor mijn berggeit). Je komt echt in zo een mooie zandstenen canyong terecht die door het beekje helemaal is uitgeschuurd. Echt prachtig.

Nadien moet je dezelfde weg terug en k vond dat het avontuur veel te snel voorbij was. Echt voor mensen die graag eens wat avondtuurlijker wandelen, een korte avontuurlijke wandeling, lekker dichtbij LA, maar toch in een andere wereld.

2 opmerkingen:

eltieke zei

Ziet er tof uit, gaan we onthouden voor de volgende keer... Nu eventjes voor kleine 2 weken terug in het regenachtige Belgiƫ. Groetjes vanuit Antwerpen :)

saskia zei

Je mist nu wel een periode zeer mooi weer. Trouwens als jullie nog eens richting LA komen, laat dan iets weten. Dan kunnen we misschien samen iets ondernemen.

Saskia