maandag, maart 03, 2008

Joshua tree park (of ookwel High wind advisory)


Al een paar weken volg ik op het internet hoe de regen ervoor zorgt dat langzaam heel zuid californie in bloei komt. Dus besloten Pieter en ik om eens een dagje naar Joshua tree park te gaan.


Iets na 8u waren we al de deur uit. En iets voor 11 uur na een tussenstop bij het visitor center voor wat informatie waren we in het park en konden we genieten van de beroemde Joshua tree.


We zijn op verschillende plaatsen gestopt waar we telkens een korte wandeling hebben gemaakt (1 mijl ongeveer). Zoals altijd waren de wegen in het park van super kwaliteit en veel parkeerplaats. En ze hebben op verschillende interessante stopplaatsen korte natuurwandelingen met informatie, zodat je het hele park kan zien.


Het park bestaat eigenlijk uit 4 verschillende landschappen. Het meest bekend zijn de rotsformaties waarbij de tussenliggende vlaktes vol gegroeid zijn met Joshua trees. Dan als je van Noord naar Zuid rijdt, kom je in een lager gelegen woestijn terecht. Hier vind je vooral cactussen. Als je dan via een kleine heuvel op nog een andere vlakte terecht komt heb je meer struikgewas en dankzij de regen gras. En dan de laagst gelegen vlakte, dicht bij de zuid ingang is nu een groot bloemen veld met verschillende kleuren met struiken.


En ik moet hier normaal altijd lachen met de High Wind Advisory. Want het waait hier dan wel een beetje aan de kust, maar ik heb de wind nog nooit zo hard voelen waaien als vandaag. Ik kon de wagen deze ochtend met moeite op 1 rijvlak houden. En toen we op het hoogste punt in Joshua tree van het uitzicht wouden genieten, werden we bijna weg geblazen. Ik durfde niet eens verder te wandelen dan het deel waar ze een hek hadden staan.

3 opmerkingen:

Annelica zei

Wow, mooie foto's!
Nèt iets anders dan de omgeving hier in Limburg :-)

saskia zei

Als de lucht zo mooi blauw en het landschap zo adembenemend, dan is mooie fotos niet moeilijk te maken (trouwens Pieter had er 91 gemaakt, dus dan kan k ook lekker de mooiste kiezen :))

eltieke zei

Hmmmm... de lente-bloempjes zijn echt wel mooi daar in de woestijn... We hebben daar in Joshua Tree ook enorm naar ons zin gehad in december... en sindsdien zijn we een beetje verkocht aan woestijnlandschappen =)