maandag, augustus 14, 2006

Halfweg

Nog een kleine week zijn we hier in Los Angeles. We hebben een application ingevuld voor een appartement, maar nu moeten we eerst nog goedgekeurd worden. Hopelijk zal dat wel lukken, mist wat extra geld te investeren, zoals in plaats van maar 1 maand meerdere maanden op voorhand te betalen, of een iets grotere deposit. Gelukkig geraak je hier met geld wel ergens. Nu het enige probleem is dat het appartement pas in orde is de 10de september. Ze hebben hier de gewoonte van als iemand het appartement verlaat, om de muren opnieuw te verven, nieuw tapijt te leggen, alle kranen te vervangen, alles wat deffect is te vervangen, etc...

Het complex zelf heeft 2 zwembaden, 2 gemeenschappelijke ruimtes die je kan afhuren voor een feestje te geven, 2 jacuzzies en zeer belangrijk parkeerruimte. Rondom het complex is een hek en je moet een sleutel hebben om binnen te geraken. We hebben ook een belachelijk kleine 'patio', maar groot genoeg voor 2 stoelen en een tafel, of misschien wel een fiets. Het appartement heeft 1 grotere kamer en dan nog een kleinere. Wat wel fijn is voor moesten we bezoek krijgen en dan kunnen we de bureau ook ergens zetten waar het de ander niet stoort.

Nu moet ik alleen nog iets vinden in San Diego, want momenteel ziet het er niet naar uit dat ik on-campus housing kan krijgen. Nu normaal gaan we morgen nog eens zuidwaarts. We zullen wel zien of we iets kunnen vinden en of we alles in orde kunnen krijgen. Op zich is er keuze zat, alleen willen we ons ook nu weer niet blauw betalen. Dus zijn we druk aan het mailen en aan het bellen.

Maar nu iets toffer. We hebben een redelijk rustig weekend achter de rug. Zaterdag hebben we gewoon hier op het hotel doorgebracht. Zondag zijn we Kristine, Alain en Axelle gaan bezoeken. Het was gezellig en fijn om belgen te ontmoeten ookal zijn we zo ver van huis. Ze hebben echt een mooi appartement met een zeer mooi zicht op de Marina. We zijn weer een hoop nuttige tips rijker en hopelijk kunnen wij ze binnenkort ook verwelkomen in onze kleine stulp.

Nadien zijn we naar onze eerst amerikaanse BBQ geweest. Bier, sodas en hotdogs. Om er een Europees tintje aan te geven (het was het afscheidsfeestje van iemand die op Pieter zn toekomstig werk heeft gewerkt en die Zweed is), was er ook kip en wijn. Het was wel gezellig en fijn om mensen eens te leren kennen als ze niet met hun werk bezig zijn. Het was ook fijn voor mij om de vriendinnen van al dat manvolk te leren kennen.

Nu nog een paar hektische dagen en dan hopelijk een redelijk rustige vlucht richting Belgie. Het vlucht verkeer begint zich langzaam te normaliseren, dus hopelijk gebeurd er niks ernstigs de komende dagen die onze plannen in de war zouden sturen. Gelukkig mogen we momenteel onze laptops nog mee de kabine in nemen, zolang je maar geen tussenstop in UK programeert.

1 opmerking:

kristine@BackinBelgium zei

Wel beste Saskia en Pieter, wij duimen voor jullie "stulpje" zoals je het zelf noemt en gaan zeker graag op de uitnodiging in om jullie daar eens te komen bezoeken. Succes met het zoeken naar een studiootje/kamer voor jou in San Diego, fijne terugvlucht naar Belgiƫ en tot binnenkort dus!
Groetjes van ons drietjes