woensdag, januari 18, 2012

Smetvrees

Smetvrees of ookwel 'germ fobia'. Voor we naar Amerika verhuisden had ik nog nooit van 'sanitizer' gehoord. Laat staan mij realiseren dat het niet alleen freaks zijn die zo een klein flesje constant bij zich hebben en gebruiken bij het minste beetje. Je handen wassen na het wc, terwijl je kookt dat begrijp ik nog. Maar elke keer zo een of ander speciaal produkt gebruiken als je een vreemd toestenbord aanraakt, iemand anders de hand geeft, etc... Dit alles vertaalt zich natuurlijk ook in hoe ze met ziekte omgaan in de creche en later op school. Hier de moment dat je kind koorts heeft, moet hij/zij naar huis en dan mag hij/zij pas terug als ze 24u koorts vrij zijn. Overgeven en platte kak, net dezelfde regels. 

Kijk, ik vind het meer als normaal dat als Nathan ziek is, dat hij dan thuis blijft. Ook hoort hij niet terug naar de creche te gaan zolang hij ziek is, maar deze regels zijn nogal stompzinnig. Zo is het al regelmatig gebeurd dat hij in de namiddag een beetje koorts ontwikkeld, voor de rest is er niks mis en na een nachtje goed slapen is hij terug de oude. Toch mag hij dan niet naar de creche, wegens de 24u regel. Nu, tegen dat Nathan overgeeft is hij echt ziek, dus is die regel tot nu toe nog niet overbodig gebleken. Het grootste probleem hebben we met de definitie van platte kak. Ze zijn nogal snel om iets platte kak te noemen, want als je meer dan 2 platte kak pampers hebt, dan worden ze naar huis gestuurd en geldt de 24u regel. Zo hebben wij in October en November menig dag thuis mogen blijven (ik denk dat Nathan meer thuis was dan in de creche), terwijl er met hem voor de rest niks mis was. Ze drijven je uiteindelijk zo tot waanzin dat je al je natuurlijk instincten opgeeft en naar de dokter gaat voor zn kak te laten onderzoeken. Gisteren was het weer zover, dus vandaag zit ik weeral eens een dagje thuis. Ik zou Nathan nooit ziek naar de creche sturen, maar ik begrijp niet hoe iemand hier met een minder flexibele job eigenlijk kleine kinderen kan hebben.
.

3 opmerkingen:

Veronique zei

Jason zou nooit bij de creche mogen blijven zo. Die heeft nog nooit "vaste kak" gehad!

saskia zei

Da is ons probleem. Nathan's kak is ook meer van de lossere soort in zn normale toestand. Ik denk dat het te maken heeft met wat ze te eten krijgen. Jason en Nathan krijgen home-made eten, ik vermoed ook in jou geval veel fruit, weinig/geen snoep. We bakken zelf ons brood en hij krijgt hier hopen te drinken.

The Sercu Family zei

En wetende dat je hier maar 5 dagen ziekteverlof hebt (allez ik toch), met 2 kleine pagaddertjes zit je daar direct door!