zaterdag, juni 19, 2010

Dikke week thuis


We zijn ondertussen iets meer dan een week thuis. Algemeen gezien valt het goed mee. Hij wordt gemiddeld 2 keer wakker per nacht en die verdelen we netjes onderling, zodat we beide toch nog een hoop slaap krijgen. Pieter de eerste shift, ik de tweede.


Overdag kan het soms lastig zijn. Hij kan dan echt door periodes gaan waar hij echt niet wil (alleen) slapen. Door de economische crisis en dan ook nog eens de veel te hoge huurprijzen in ons appartementen complex staan hier een hoop appartementen leeg. Ze hebben eindelijk door dat deze oud en versleten zijn voor de prijs die ze ervoor vragen en dus zijn ze de voorbije dagen hier overal houten vloeren aan het instaleren in de lege appartementen. Veel lawaai overdag, wat ervoor zorgt dat slapen zeker een probleem is. Ik kan dus momenteel persoonlijk een aantal mensen de nek omdraaien, want een wakkere baby is een lastige baby, want eigenlijk is hij moe en wilt hij slapen.

We proberen regelmatig een wandeling te doen. Of we gaan naar de winkels, want een mens moet ook eten en nieuwe pampers kopen en zo nog spullen die we in grotere hoeveelheden nodig hebben dan eerst gedacht (een hoop nieuwe onesies, want hij heeft de neiging van op de zijn te pissen :)).

6 opmerkingen:

veronique zei

Laat de tips maar komen over wat we zeker nodig zullen hebben! Heb al veel onesies van een vriendin te leen gekregen, dus denk da'k daar goed zit.

Geef je geen borstvoeding? Ik neem aan van niet aangezien Pieter ook opstaat en Nathan maar tweemaal wakker wordt 's nachts. Wat een luxe!

Petra zei

Hebben jullie een droger? Dat hielp weleens, gewoon in het autostoeltje of ander stoeltje met riemen op de droger, terwijl die aanstond. Onmiddellijk vielen ze in slaap. Een schommelstoeltje deed het bij Saskia ook erg goed. Sterkte, want die eerste tijd is zo vermoeiend!

Kristel Holsbeek zei

oh jeetje al een week voorbij, wat vliegt de tijd...
Bij ons hielp autorijden...

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Unknown zei

Bij ons was de dampkap het laatste redmiddel als Arne onophoudelijke huilbuien (darmkrampjes) had 's avonds. Helpt misschien ook om hem in slaap te krijgen. Anders moet je eens kijken naar zo'n beertje dat baarmoedergeluiden maakt, da's ongeveer hetzelfde geluid als een dampkap maar dan met een hartslag erbij :)
Niet dat ik verder je baarmoeder met een dampkap wil vergelijken hoor ;-p
Veel succes en geduld gewenst!
ps: inbakeren was hier ook een succes om hem goed te laten slapen, maar daar is hij nog wat klein voor denk ik

marijke zei

Milla had 's avonds ook een huiluurtje en hier hielp de elektrische tandenborstel. Je zet die gewoon op en legt die ergens in de buurt van de baby, van dat gezoem kalmeren ze. Zeer vreemd, maar wel waar. ;-) En ik heb ook dagenlang met haar op mijn arm gezeten omdat dat de enige plek was waar ze wou slapen.