donderdag, april 23, 2009

Coastal roadtrip


Na twee dagen San Francisco hebben we de scenische, tragere weg terug naar huis genomen, namelijk de PCH (Pacific Coastal Highway, of ookwel de 1). Op vrijdag zijn we van SF naar Santa Cruz gereden, zodat we op zaterdag al een stukje minder moesten rijden (anders is het nogal krap om op 2 dagen te doen, 3 dagen is idealer als je je tijd wilt nemen). Santa Cruz is niet echt onze favoriete stad. We hadden 's avond moeite om een plekje te vinden om te eten, waar we niet direct het gevoel hadden van in een toeristenval te lopen. Het thema van de road trip was snel duidelijk, het was allemaal wel mooi en goed, maar toch net iets te duur.


De volgende dag zijn we naar het Monterrey Bay aquarium geweest. Prachig aquarium, veel mensen, en lastig om goede fotos te trekken. Na een dikke ander half uur hadden we het wel gezien en waren we al het gedrom een beetje beu, bovendien was er nog zoveel te ontdekken. Via de kust verder en dan ook de 17 mile drive gedaan. Mooie stranden en de lone pine gezien (een symbool van californie). En dan na een snelle lunch aan het mooiste stuk kust begonnen : Big Sur. Na elke kurve was het zicht mooier dan ervoor. Het water kleurde een prachtig turquoois dicht bij het strand, de lucht was mooi fel blauw en de heuvel groen. Gewoon prachtig om in de lente te doen. We zullen ooit wel terug komen in het Pfeiffer state park te wandelen. Het zag er een mooi bos uit. Hearst Castle hebben we overgeslagen en we zijn in het meest saaie stadje ooit blijven slapen, San Simeon (iets in de aard van 5 motels en 5 restauranten zonder charme).


Op zondag dan verder via de 1 terug naar Lala land. De kust is nu helemaal anders, maar daarom niet minder mooi. Misschien gewoon iets minder indrukwekkend. Naar Morro Rock gaan kijken en dan nog even langs Pismo Beach geweest. We wouden naar de zand duinen gaan kijken, maar het was lastig om tot daar te geraken door al het zand :). Op pismo beach mogen wagen rijden en naast de grote 4x4's zijn er ook een paar idioten die denken met hun RV erop te kunnen of met hun kleine sedan. We hebben er een paar vast zien rijden op de 5 min dat we daar waren. Een ander mooi stukje van de 1, was om door de groene heuvels te rijden ten Zuiden van Lompoc.

1 opmerking:

marijke zei

D'er zit nochtans een erg goed Indisch restaurant in Santa Cruz, en een van de beste B&B's waar wij ooit gelogeerd hebben. Vond het altijd leuk om daar te zijn.