zondag, februari 17, 2008

Planes of Fame

Vandaag ontdekte ik toevallig dat er een vliegtuig museum is in Chino genaamd "Planes of Fame". Chino is op ongeveer een uurtje rijden. Dus hebben we er maar een zondagnamiddag uitstapje van gemaakt.


Verbazend was de inkom zeer redelijk ($11), en nog vreemder; de parking was ook gratis. Wat dit museum zo verbazend maakt, is dat een groot deel van de toestellen de echte originele zijn, en geen replicas. Nog verbazingwekkender is dat een groot deel van de vliegtuigen nog in vliegklare toestand zijn. Veel van de toestellen daar zijn ondertussen dan ook echte 'movie-stars', en zijn in films zoals 'Pearl Habor' te zien geweest. Het museum bevat ongeveer 120 toestellen, verspreid over 6 hangars. Sommige van die hangars zijn helaas zo vol gestouwd met vliegtuigen dat je niet meer rond de toestellen kan wandelen. Ook staan er nog een hoop toestellen buiten die ze nog moeten opknappen. De eerst volgende op de lijst is een B-17 Flying Fortress:


Ze scahtten dat ze 1.5 miljoen dollar gaan nodig hebben om het toestel hierboven terug vliegklaar te krijgen. Ik moet zeggen, als ze daar in slagen chapeau, want wat we daar zagen was echt wel een wrak.

Geen opmerkingen: