zondag, oktober 04, 2009

Seattle en omgeving


Toen Pieter een paar weken geleden de vraag kreeg of hij een talk wou geven op Microsoft hebben we niet lang nagedacht en ben ik ook meegegaan en zijn we een paar dagen extra gebleven, om ook nog wat van de omgeving te zien.



Terwijl Pieter druk aan het werk was, ben ik eerst Seattle gaan verkennen. Best wel een mooie stad. Ik heb er de beste Chowder ooit gegeten. Het weer viel ook nog eens mee, het begon pas te regenen toen ik de bus terug richting Redmond nam. Ik heb niet alles gezien wat k wou zien. Ik heb vooral rond gewandeld en geprobeerd de stad zo beter te leren kennen. Ik ben naar Pike place market geweest, in de openbare bib, ik heb de eerste starbucks gezien. Ik ben dan verder langs het water naar een park vol met moderne monumenten geweest. Uiteindelijk heb ik de mono rail terug naar het centrum genomen. Spijtig genoeg vloog de dag voorbij, anders had ik graag nog het arboratorium van de universiteit bezocht. Het zal voor een volgende keer zijn.



Met onze prachtige huurwagen (we konden kiezen uit een Pt cruiser of een Mustang) zijn we naar Mt. Rainier National Park geweest. Het was een regenachtige dag en op 4000 fr sneeuwde het. Gelukkig voor ons, bleef het nog niet echt liggen op de weg en konden we dus het park verder verkennen. We hebben een wandeling gemaakt door een stuk 'old grown forest' en dan verder naar Paradise, via prachtige vergezichten, omdat de zon net tussen de wolken door kwam. Hier hebben we dan weer wat rond gewandeld. Echt een prachtig park. Spijtig voor ons lag Mt. Rainier vooral in de wolken, maar op de vlucht terug konden we em goed bekijken en het is toch maar een impressionante berg.


Onze laatste dag, hebben we besloten om naar Anacortes te rijden, zo een kleine twee uur noorderlijk van Seattle. Hier zijn we dan op een boot gestapt om zo een hele dag te gaan whale/orca watchen. We wouden dit al lang doen en de kans om orcas te zien is daar bijna 90%, dus dat leek ons wel de moeite. Het was het einde van het seizoen en dus was de boot maar half vol, wat het wel fijn maakte om de orcas te zien. We hebben zeker 2-3 uur rond gedobberd op de boot met Orcas rond om ons. Zo een group van Orcas zwemt soms tot 10 mijl uit elkaar, dus zodra eentje weer wat verder getrokken was, was de volgende alweer zichtbaar. Dit was zeker de moeite.