zondag, juni 29, 2008

Relaxing

Al ongeveer een 2-tal weken na mijn laatste belangrijke deadline kijk ik uit naar onze vakantie van volgende week. Maar deze laatste week stond er een zeer belangrijk experiment op de planning (experimenten op een tokamak zijn moeilijk om te krijgen, maar 1/6 wordt uitgevoerd en een dag experimenten kost veel geld) en ondanks het feit da ik geen experimenten doe, stond ik toch op het leiders team. Het lot wou, dat een hoop mensen op vakantie waren en dat we dus maar met 3 van het leiders team aanwezig waren. Zodat mijn inbreng belangrijk was, ookal heb ik nauwelijks ervaring. Dan zag het ernaar uit, dat we door mechanische problemen op het einde van de week misschien nog eens mochten proberen, dus kon ik donderdag avond nog eens laat doorwerken, omdat we maar met 2 gingen zijn. Dus veel meer stress en werk dan k verwacht had. Ahja nog een paar kleine deadlines op het einde van de week.

Om een lang verhaal kort te maken, ik ben echt aan vakantie toe. Gisteren heb ik nu eens echt niks gedaan. Vandaag voelen de batterijen al een stuk meer opgeladen aan. Met mijn 2 kotgenoten hebben dan maar een zeer lekkere brunch klaargemaakt:
Pannenkoeken, omelet met kaas, spek, tomaat en champignons uit de oven, een fruit smoothie en natuurlijk een kop koffie

Voor de rest vooral Wii spelen (sinds een kotgenoot een Wii gekocht heeft).

dinsdag, juni 24, 2008

Het brand (weeral eens)

Dit keer brand het in Noord Californie. Deze informatie moet ik lezen in een Belgisch krant, want hier in Zuid Californie hoor je er niet zoveel van. Nu zover ik kan zien zijn de meeste branden nog redelijk klein en/of in gebieden waar weinig mensen wonen. Het aantal evacuaties valt dus mee en daarom dat het het nieuws nauwelijks haalt (veel interessanter om te lezen welke ster nu wel of geen onderbroek aanhad de voorbije dagen).

Zelf ben ik wel toch eens op zoek gegaan, want wij vertrekken volgende week op Road trip naar Noord Californie. Normaal zouden de meeste branden dan toch wel onder controle of geblust moeten zijn, maar je weet maar nooit. Dus nu houd ik de kaart in het oog waarop informatie van de branden te vinden is. Het rare vind ik wel dat ik op de state en nationale parken die ik wil gaan bezoeken niet altijd informatie over de brand vind en dat is nu toch de plaats waar je als toerist als eerste gaat kijken.

Voor de geintereseerden:


View Larger Map

vrijdag, juni 20, 2008

Zomers

Het is hier echt nu al bijna de hele week super prachtig week. Voordien was het ook al echt wel goed weer (wanneer is het nu hier ne keer echt geen goed weer), maar nu is het gewoon perfect. Lekker warm (net geen 30 graden aan de kust), heel zacht vriendelijk zeebriesje.

Sinds Pieter bezig is met zn Europese tournee, blijf ik momenteel ook in de weekends in San Diego. Ik ga ervan profiteren om eens wat te gaan Outlet shoppen. Hier in San Diego heb ik de keuze tussen 2 grote outlet centers op een 20 min rijden. Daarnaast probeer ik te veel lange dagen te werken, zodat ik wat van het mooie weer kan genieten.

Het idee was wat met vrienden af te spreken hier, maar met de Wii die mijn kotgenote gekocht heeft, is daar nog niet veel van terecht gekomen. Ook geen nieuwe fotos op de blog, want ik heb mijn camera niet meegenomen.

zaterdag, juni 14, 2008

Exposition park


Vandaag wouden we eens iets anders doen en zijn we naar Exposition Park gereden, vlak naast de USC campus. Hier heb je een park met een aantal musea en ook een groot stadium, waar USC football speelt. Er zou ook een imax theater zijn, maar wij zijn naar het museum of natural history geweest. Spijtig genoeg voor Pieter is de dinosaurus hal gesloten voor renovatie tot 2011, maar gelukkig stonden er 2 vlak na de ingang van het museum, lustig met elkaar te spelen.


De meeste zalen bestonden uit opgezetten dieren, vooral van Noord Amerika, maar ook een hal met dieren van Afrika. Dan eentje speciaal over vogels en eentje over wat er zoal in de oceaan leeft. Deze laatste is duidelijk aan een face lift toe, maar het geheel is prachtig opgezet. Om de mensen toch nog iets over dinosaurussen te laten zien, hadden ze in een van de hallen een lab neer gezet, waarin echte onderzoekers bezig waren met de botten te kuisen en te behandelen. Ik zou er het geduld niet voor hebben. Uiteindelijk kon je in de kelder ook nog wat leren over de geschiedenis van Californie. En het was heel interessant om te zien hoe Los Angeles er in de jaren 40 uitzag en te leren dat de stad die nu het slechtste openbaar vervoer van de VS heeft, vroeger een van de beste trein netwerken had.


Nadien heeft Pieter mij nog de USC campus laten zien. De campus voelt helemaal anders aan dan op UCSD. Ten eerste staat er een hek rond, dat ze volledig kunnen afsluiten. Alles is ook in baksteen gebouwd, absoluut niet Californisch, maar bedoelt om de traditionele East Coast elite campus glamor naar Lala land te brengen. Dan zijn we via de rozen tuin van Exposition park, terug naar de wagen gegaan. Voor het science center waren we iets te laat en waarschijnlijk is dit niet zo interessant voor ons, maar het klinkt zeer interactief en interessant voor kinderen.

vrijdag, juni 13, 2008

Weekje thuis werken


Zosi een weekje thuis werken zit erop. Ik ben deze week niet naar San Diego vertrokken, omdat het de US Open (golf niet tennis) zijn op zo een dikke mijl van waar ik woon en werk in San Diego, namelijk op de Torrey Pines South course, dit zeer mooi en romantisch naast de oceaan, bovenop de kliffen ligt.

Ik werd al een hele maand gebombardeerd met emails over alle problemen die het evenement met zich zo meebrengen. Zo worden er elke dag 50.000 bezoekers verwacht. Die allemaal officieel met een shuttle vervoerd worden, maar volgens mij heb je er toch altijd een paar die eens willen zien hoe dichtbij ze nu kunnen parkeren. Daarnaast ging parkeren wat lastiger zijn op de campus, want wij hebben een groot deel van onze parkeer plaatsen ter beschikking gesteld (ik hoop dat we daarvoor toch een compensatie krijgen die dan ook weer nuttig wordt besteed). Daarnaast was het finals week voor de studenten, dus al bij al zeker niet de moment in buurt rond te hangen als je er niet moet zijn.

Deze week geen experimenten en het werk dat ik moet doen, doe ik best in een rustige omgeving, zonder afleiding. Dus heb ik een weekje in onze bureau/logeer kamer mij geinstalleerd. Maandag ga ik dan eens een grote verhuis naar San Diego organiseren. Ik ga namelijk 2 weekends daar blijven, want Pieter is op conferentie en met de bezine prijzen is er geen enkele reden om dan op en neer te rijden.

En de foto, wel tussen al het naarstige werken door ben ik beginnen spelen met gimp om foto's er beter te laten uitzien. En dan stonden de bloemetjes hier voor het raam in bloei en dacht ik maar eens 2 fotos te trekken om het effect van het Av knopje op mijn prachtige nieuwe (wel nieuw, tis nog altijd de verjaardagscadeau vanuit april) camera te illustreren :).

dinsdag, juni 10, 2008

Scams

Je kent ze wel, de trukjes van de Nigeriaanse mails, waar een of andere man op een of andere manier aan veel geld kan geraken en jij kan dan 50% krijgen als je je rekeningnummer geeft, om het geld veilig het land uit te krijgen.

Nu zo grof was het nog net niet, maar gisteren kreeg k een check in de bus van mijn Amerikaanse bank. Ik vond het al raar, maar misschien hadden ze een fout gemaakt en kreeg k nu geld terug? Maar zelfs dat leek mij raar, sinds k mijn rekening goed in het oog houd en niks verdacht had gezien. Was het een check voor 8 dollar, waar in kleine letters stond op geschreven dat als ik die in, dat k dan lid wordt van een of andere club. Ik draai dus onmiddelijk de check om en na al de kleine letters te lezen, kom ik te weten dat als ik de check in, ze elke maand 9.95 dollar van mijn rekening halen, als lidmaatschap voor een of andere club.

Het zijn dus voor zulke dingen dat je hier moet opletten. Je moet hier gewoon altijd de kleine lettertjes lezen, want geloof mij, je krijgt niks voor niks. Als ze het kunnen zullen ze je hier afzetten waar je bij staat met een glimlach op hun gezicht (altijd vriendelijk en hoffelijk blijven, want de klant is koning).

zaterdag, juni 07, 2008

Waterval


Na een week weer terug normaal werken en vooral veel slapen zijn we dit weekend nog eens voor een korte wandeling naar de Santa Monica mountains geweest. Het was niet echt een wandeling met een mooi te volgen pad, we hadden ook geen kaart mee. We wisten dat er een waterval was en een pad en met wat zoek werk zijn we ook bij de waterval geraakt.


Volgend weekend is alles nog normaal en dan is het Pieter zn beurt om op conferentie naar Europa te vertrekken. Ik ga dan waarschijnlijk gewoon 2 weekends in San Diego blijven. Benzine begint duur te worden en er is geen reden om op en neer te rijden. Misschien dat ik dan daar eens aan het strand ga liggen of eens een kleine wandeling ga maken. Of gewoon heel hard doorwerken.

maandag, juni 02, 2008

Modern Marvels

Een kleine oproep voor alle Belgen en niet Belgen die in Amerika wonen en deze blog lezen. Deze vrijdag, 9 juni, komt er op de History Channel, een programma, namelijk Modern Marvels. Deze episode is gefilmd op General Atomics, waar ik vooral werk en heet Super Hot. Zelf was ik natuurlijk net in Belgie toen ze gefilmd hebben en ik heb dus geen idee hoeveel in het programma over fusie gaat en wie of wat ze gefilmd hebben, maar voor iedereen die misschien nu eens zou willen weten wat ik hier doe, of waarmee ik bezig ben, zeker eens kijken.

Om echt reclame te maken het wordt op de volgende uren uitgezonden (zodat iedereen z'n Tivo kan zetten :)):

8pm Eastern and Pacific times
7pm Central
6pm Mountain


Voor familie en vrienden in Belgie, zullen we zien wat we kunnen doen. Want deze programmas kan je vaak ook online bekijken in de US, maar normaal niet erbuiten.