vrijdag, februari 29, 2008

Bond, James Bond

Dit gebeurde er gisteren:

" Hi, I would like to reserve a table tomorrow night."

"For how many people?"

"5"

"What time?"

"7.30"

''What name please?"

"Peers"

"Are you Pierce Brosnan?"

"No, I am sorry." (Ik wist niet dat ik zo mannelijk klonk)

"Are you related?"

"No, I am sorry." (werkelijk, het spijt mij, het had mijn niet gestoord moest dat mijn onkel zijn of die van Pieter. Hoe cool zou dat zijn, nen nonkel die Bond, James Bond is)

Dit kan alleen maar in film en sterren stad als LA.

zondag, februari 17, 2008

Planes of Fame

Vandaag ontdekte ik toevallig dat er een vliegtuig museum is in Chino genaamd "Planes of Fame". Chino is op ongeveer een uurtje rijden. Dus hebben we er maar een zondagnamiddag uitstapje van gemaakt.


Verbazend was de inkom zeer redelijk ($11), en nog vreemder; de parking was ook gratis. Wat dit museum zo verbazend maakt, is dat een groot deel van de toestellen de echte originele zijn, en geen replicas. Nog verbazingwekkender is dat een groot deel van de vliegtuigen nog in vliegklare toestand zijn. Veel van de toestellen daar zijn ondertussen dan ook echte 'movie-stars', en zijn in films zoals 'Pearl Habor' te zien geweest. Het museum bevat ongeveer 120 toestellen, verspreid over 6 hangars. Sommige van die hangars zijn helaas zo vol gestouwd met vliegtuigen dat je niet meer rond de toestellen kan wandelen. Ook staan er nog een hoop toestellen buiten die ze nog moeten opknappen. De eerst volgende op de lijst is een B-17 Flying Fortress:


Ze scahtten dat ze 1.5 miljoen dollar gaan nodig hebben om het toestel hierboven terug vliegklaar te krijgen. Ik moet zeggen, als ze daar in slagen chapeau, want wat we daar zagen was echt wel een wrak.

zaterdag, februari 16, 2008

100.7

Vandaag heb ik Pieter eindelijk zo ver gekregen om naar de winkel te gaan voor kleren. En hij kan nogal lastig zijn als het over jeansbroeken gaat, dus k ben al maar content dat we met 1 zijn terug gekomen. Als hij er over een paar weken nog te vreden over is, dan zullen we online nog eens dezelfde bestellen. En dan heb ik hem wonderbaarlijk ook nog in een 2de winkel binnengekregen, waar we een pul hebben gevonden.

Ook hebben we besloten, sinds ik weeral ziek ben (dit keer dankzij een 'roommate' en weeral een koud bureau), dat met de hand eens op het voorhoofd voelen en gokken of k koorts heb niet de juiste manier is. Dus eindelijk een thermometer gekocht. Eigenlijk moeten ze daar een converter bij leveren, want nu moet k leren wat gezond en ongezond is in fahrenheit. Maar na wat googlen, wat vergelijken tussen Pieter en mij is duidelijk, dat k ziekjes ben. Dus met een hoop nieuwe medicijnen tegen koorts en hoestsiroop, zal k maar nog een weekendje ziek zijn. En dan volgende week weer helemaal genezen. Dit is net als vroeger, wanneer je ook alleen tijdens de vakanties ziek bent, nooit tijdens het jaar :(

zondag, februari 10, 2008

Ziek

Vorige woensdagavond zijn we na een vlucht van 12 uur veilig in LA geland. Het was weer zeer tof om iedereen in Belgie terug te zien. Helaas heb ik geen kebab kunnen eten (tochwel een van de belangrijkere rederen om naar Belgie te gaan), omdat ik een of ander vies virusje had opgelopen dat op mijn maag en darmen werkte. Nu, eenmaal per jaar ziek zijn is toch niet erg??? Helaas, sinds vrijdagnacht zijn zowel Saskia als ik gegrepen door een nieuw virusje. Deze keer, een zware snotvalling, die gepaard gaat met af en toe een koortsaanval. Laten we hopen dat we het ziek zijn nu wel voor lange tijd gehad hebben...