maandag, december 24, 2007

Kerst


Geen groot familie feest hier, sinds we hier maar met twee zijn. Pieter heeft zich in de bureau verstopt en komt daar uit om eens wat van mijn eten te proeven en om te zien hoe k mij in de zetel amuseer met al de kerstcadeaus. Voor mij is het in zeker zin dus een kerst zo als elk klein kind het zich wenst, zodra de pakjes open zijn, kun je je helemaal in het speelgoed verdiepen :). En dit keer geen gezaag dat k anders alle onderdelen niet meer ga terug vinden tegen dat we naar huis moeten etc ...


Zoals voorspelt zaten er een paar kookboeken (de foto's zijn van een golden goat cheese en moonblush tomatoes die k dan samen in een slaatje gegooid heb) tussen. Daarnaast hebben we voor onze kerst/nieuwjaar onszelf nog maar wat cadeaus gekocht. Vooral leesboeken, maar ook weer een spelletje voor onze Nintendo DS. Toen we de Nintendo DS kochten meer als een jaar geleden, was k een enorm gelukkig klein kind, want vroeger wouden mama en papa mij (en de rest van de kinderen) geen Gameboy kopen. Ik heb dus vooral gespeeld op die van vriendjes en k denk da k soms ook wel eens ene geleend kreeg voor nen dag. Maar wat bleek, k was helemaal niet meer zo handig met dat ding als toen k jonger was. Hoogstwaarschijnlijk omdat k niet regelmatig game. Maar nu hebben we dus een tof spelletje voor mij gevonden (en nee tis niet Tetris): Zelda and the phantom hour glass. Hier moet je niet op de knopjes duwen om vooruit, links of rechts te gaan of te springen. Hier moet je alles met de stylus en het touchscreen doen. Wat voor mij natuurlijk even moeilijk is als voor iemand die zn hele leven gegamed heeft. Anyway, het is een adventure spel en k lig het hier al een paar dagen tussen het koken door in de zetel te spelen.

donderdag, december 20, 2007

Kerstvakantie

Een paar dagjes te vroeg heb k beslist dat het nu zo wel genoeg geweest was met al dat werken en ben ik maar terug naar LA gekomen. Waar k nu een 2 weekjes lekker thuis ga blijven tot na Nieuwjaar. Tussen kerst en nieuw verbiedt de unief haar personeel van te komen werken, omdat ze dan kan besparen op electriciteit en verwarming. Ik herinner mij dat de KULeuven ook de verwarming afzet tijdens de kerstvakantie, tot groot jolijt van de graphics groep daar die meestal zeer lange dagen in de kou zit te kloppen. Hopelijk valt het allemaal wel mee, want zelfs hier zonder verwarming vind k het toch wat frisjes (en vorig jaar was k nog aan het lachen met die Californiers hier en hun winterbotjes en winterjas).

Ondertussen zijn de kerstcadeau al toegekomen (jaja, mijn ouders hadden de hints goed begrepen :)). Ik ga mij dus lekker knus in de zetel instaleren en wat ideeen opdoen voor de volgende 2 weken allemaal lekker eten klaar te maken. Pieter zal ondertussen verder werken aan Siggraph en zal dus zich in de bureau verstoppen. Geen feestjes voor ons dit jaar, gewoon lekker thuis zitten, samen. Dat is feest voor ons genoeg, want de weekends zijn anders veel te kort.

zaterdag, december 15, 2007

Misdaad

Wij wonen hier in een zeer rustige buurt met om de hoek een groot politie kantoor en voor de rest een boedistische tempel, een paar kerken en vooral veel woonhuizen die ondertussen zo duur zijn dat er alleen mensen kunnen wonen die op een of andere manier toch een goede job hebben.

Deze middag op weg naar de winkel zijn we even moeten omrijden, want de straat was afgesloten door de politie. Thuis hebben eens nagekeken wat er gebeurd was, want het zag er geen normaal auto incident uit. Pieter fietst daar elke dag in het donker langs. Dit is het enige wat we in het nieuws kunnen vinden. Hopelijk is het een ongeluk.

dinsdag, december 11, 2007

Sneeuw


Nee, maak je geen zorgen het heeft nog niet gesneeuwd in Los Angeles. Maar wat veel mensen eigenlijk niet weten is als het verkeer een beetje meezit je van bij ons op ongeveer 2u rijden in de bergen zit. De voorbije weekends hebben we regen gehad, maar in de bergen is er dus sneeuw gevallen en het ski-seizoen is nu ook officieel geopend hier in Zuid-Californie.

De oceaan is nu een beetje koud, maar de hard-core surfers kunnen dus op een dag zowel surfen als gaan snowboarden. Het rare is dat door de regen de smoglaag weggespoeld is en er een enorm goed zicht is. Iets wat je hier eigenlijk zelden hebt, meestal hangt er of stof, of smog of vocht in de lucht, zodat het zicht belemmert wordt.

En dus toen ik naar San Diego reed en vandaag in de cantine op mijn werk (180 graden of meer panorama) heb je een prachtig zicht op de bergen en dus ook de sneeuw. Omdat ik zelf zoals gewoonlijk de camera niet mee heb, maar ook vooral omdat ik vind dat k de schoonheid van het geheel toch nooit kan vatten, heb ik dan maar een foto van signonsandiego.com geleend. LA is een grote beton hoop en zeker niet wat Pieter en ik onder de ideale woonomgeving verstaan, maar mist een rit van 20 min en we zijn in de volle natuur. En moesten we nu alle dagen zo een zicht hebben van ons appartementje, k zou uren naar buiten zitten staren.

zaterdag, december 01, 2007

Er is toch wel iets mis als...

Er is toch wel iets grondig mis met Belgie als de BBC een artikel over het falen van de regeringsformatie eindigt met: "No single party bridges the linguistic and geographic gulf between Belgium's two regions.".
De ene zal zeggen dat dit een teken is dat Belgie moet splitsen. De andere zal zeggen dat de huidige politieke cultuur slechts de gunst van een specifieke groep nastreeft. Ik zeg dat er iets grondig mis is.

Ahja, schaam u N-VA en CDH! Beide hebben de regeringsvorming opzettelijk laten mislukken omdat ze denken dat ze daarmee beter hun doel bereiken (en raar maar waar zijn die doelen exact het tegenovergestelde van elkaar).