vrijdag, juli 28, 2006

Voorbereidingen

Zoals al eerder gezegd, zullen Pieter en ik voordat we ook werkelijk vertrekken eerst eens naar daar gaan om een appartement te zoeken en misschien nog andere dingen voor te bereiden. Via het net hebben we geprobeerd ons zo goed mogelijk te informeren over interessante communities. Nu hopen dat er in van die communities een plaatsje vrij is tegen begin september voor een redelijke prijs. Hopelijk gaan we er dus ook geen weken over doen om dat te vinden wat we willen. Het internet heeft die zoekactie ondertussen duidelijk al een stuk vereenvoudigd.

Pieter vertrekt morgen al. Hij gaat eerst naar Boston naar een conferentie: Siggraph (mensen die in computer animaties werken, zullen dat wel kennen). Met een grote vertegenwoordiging van de filmindustrie in LA, zullen zelfs een paar uitgeweken vlamingen weten waarover het gaat. Ik blijf nog een paar dagen langer hier om nog een paar dingen in orde te maken voor de laatste weken. Ook kan ik dan nog eens tijd maken om met vrienden eens iets te gaan drinken. Uiteindelijk vlieg ik hem volgende week achterna.

Ondertussen probeer ik ook nog allerlei bezoeken te regelen voor als we in LA en San Diego zijn. Ik het misschien nooit eerder expleciet op de blog gezegd, maar zelf ga ik voor minstens een jaar studeren in San Diego. Dus in deze trip richting LA, willen we ook een paar dagen richting San Diego. Gedeeltelijk om wat administratie te regelen, maar ook om te zien waar ik daar terecht kom. Vooral housing zal wel weer een interessante zaak zijn om te regelen. Ik sta al ergens op een wachtlijst, maar hoeveelste en wanneer ik een kamertje aan de universiteit zou kunnen krijgen weet ik niet.

zondag, juli 23, 2006

Lijstjes, plannen, organiseren

Lijstjes en nog eens lijstjes. Ik ben maar eens aan een van die dingen begonnen die ik via mijn genen van mijn vader heb ge-erfd: Iets organiseren. Ik vind het tofste een reis organiseren. Zelf eerst wandelroutes zoeken, dan kijken waar je onderweg allemaal kan slapen, winkelen, eten, etc... Dan de dagetapes vastleggen, vervoer van en naar begin- en eindpunt zoeken en dan uiteindelijk alles boeken. Spaart veel geld uit en we komen daardoor niet voor slechte verassingen te staan onderweg (jaja k ben al mensen op wandeltochten tegengekomen die al 2 dagen op snoep moesten leven omdat ze dachten dat er elke dag een winkel beschikbaar was en dat dit dan niet zo bleek te zijn).

Ik ben dus begonnen met een planning te maken. Ik heb namelijk het gevoel dat als ik alles rustig laat verder kabbelen, dat er een enorme eindspurt nodig zal zijn. Dus dat betekent dat ik begonnen met lijstjes te maken. Binnenkort gaan we al eens voor een 2tal weekjes naar LA, om een appartementje te vinden. Daarnaast gaan we ook even richting San Diego, om daar ook een paar dingen in orde te brengen voor mijn extra jaar studeren daar. Dus eerst maar eens een reisplanning gemaakt met adressen, korte route beschrijvingen, telefoonnummers, vluchten, etc...

Eigenlijk zou ik nog een lijstje moeten maken met spullen die nog op voorhand moeten gebeuren, maar ik weet eigenlijk redelijk goed wat er nog moet gebeuren, alleen vertoon ik soms ook uitstel gedrag. Maar morgen ga ik al eens een groot deel daarvan in orde proberen te brengen.

Dan moet ik nog eens een lijst maken voor als we terug zijn van de jacht voor een knus plekje voor volgend jaar. Ik moet een paar dingen uitzoeken (vooral wanneer zijn bepaalde diensten open en hoe lang duurt het voor aan een bepaald papier te geraken en meer belangrijk waar ik moet ik daarvoor zijn). Gewoon dat we niet plotseling de allerlaatste dag alles moeten regelen.

Zoals gewoonlijk als er een deadline aankomt, ga ik eens lekker veel te vroeg op voorhand stressen, maar dit heeft er tot nu toe altijd voorgezorgd dat ik deadlines redelijk makkelijk haal. Dus ik zal mijn vader maar dankbaar zijn voor genen.

donderdag, juli 20, 2006

Hitte

Amaai, het is toch maar warm vandaag. Gisteren was het warmer, maar toen ben ik niet buiten geweest. Vandaag is het dus 'frisser', maar 30 graden. Het is wel veel vochtiger en dat vind ik niet zo fijn. Het is dus maar hopen dat het in LA, vooral droog warm is met een zacht zee briesje.

Vanochtend ben ik nog eens een paar jeans voor Pieter gaan kopen. Het was weer eens hoog tijd (gelijk een echte man houdt hij niet van winkelen en wordt dit altijd uitgesteld tot het hoog nodig is). Het was even zoeken, want tegenwoordig hebben veel jeansmerken precies alleen baggy jeans of met alleen knopen. Maar na een paar keer passen hebben we toch 2 goede exemplaren gevonden.

Gelukkig is er nog de tour en is het dit jaar een heel spannende versie. Daarnaast is er nog de verhuis. Waarschijnlijk gaat de beslissing zeer binnenkort vallen. Dan alleen nog een leuk appartementje zoeken. Toen ik voor het eerst prijzen zag voor LA ben ik wel bijna van mijn stoel gevallen.

En op Ann haar vraag waarom Belgen zo talrijk naar LA trekken. In ons geval het te maken met mogelijkheden (werk en ook studies) die je hier in Belgie niet hebt.

zaterdag, juli 15, 2006

Cars



Gisteren zijn Pieter en ik nog eens naar de cinema geweest. Het was al weer lang geleden, met de hoeveelheid werk die we de laatste tijd hebben. Maar de nieuwe cars is al even uit in Belgie en die moesten we gewoon gaan zien (tja in Pieter zijn geval gedeeltelijke beroepsmisvorming en dan ook nog een grote Pixar fan). Het was weer eens een super film, maar Pixar maakt dan ook geen slechte films. Voor iedereen die nog niet geweest is, de film is meer als de moeite waard. Zowel oud als jong kan er goed mee lachen. Op de foto staat Guido een van mijn favoriete karakters, hij zegt niet veel, maar zo trouw als een hondje.

Naast een hoop werk dat nog gedaan moet worden die weekend zullen we nog eens ontspannen met een paar pannenkoeken te bakken. Misschien is er nog een leuke film op tv vanavond. Om toch naast de bergen werk die nog verzet moeten worden, toch nog een beetje te ontspannen.

donderdag, juli 13, 2006

Verhuizen (deel 1)

Ik zal dit maar verhuizen deel 1 noemen, omdat ik vermoed dat in de loop van de tijd er nog wel een paar posts met als titel verhuizen kunnen geschreven worden. Ik probeer zo langzaam maar zeker de spullen die ik verzameld heb doorheen mijn studiejaren hier in Leuven te sorteren. Ik heb vorig jaar toen ik verhuisd ben een groot deel weggegooid en hopelijk zal dit ook dit jaar het geval zijn. Een ander groot deel moet naar huis. Ik ga mijn cursussen van het laatste jaar en de vorige jaren niet meeslepen over de oceaan. Dus nu probeer ik te beslissen welke spullen ik niet ga kunnen missen aan de overkant van de grote plas.

Het zal er uiteindelijk op neerkomen, dat alleen boeken mee verhuizen en mijn documentatie voor mijn thesis en de thesis zelf. Ik heb doorheen dit jaar gemerkt dat ik genoeg basiskennis heb om in algemene handboeken en minder algemene handboeken mijn weg te vinden.

Ik probeer ondertussen ook een cargo transport firma of internationale verhuisfirma te vinden voor onze spullen te verhuizen. Keuze zat natuurlijk, maar het is niet zo eenvoudig om de juiste te kiezen, omdat je geen referenties over die firma's vindt. Het is net als een kat in een zak kopen en blindelings vertrouwen. Nu niet direct mijn sterkste kant. Maar ik zal maar eens wat dozen beginnen vullen en in de auto gaan zetten.

zondag, juli 09, 2006

Een nieuw begin

Nu de examens gedaan zijn, kan de trip naar de andere kant van de oceaan beginnen. Vorige vrijdag ben ik afgestudeerd, maar ik ben al bijna een jaar bezig om de trip naar het zonnige Californie te plannen. Wat vorig jaar rond deze tijd als een wazig idee is gestart, omdat mijn man de mogelijkheid kreeg om daar verder onderzoek te doen, wordt nu langzaam realiteit. Nog minder dan 2 maanden te gaan om al onze spullen bij elkaar te pakken en naar daar te vertrekken. Deze blog is een soort contact met de mensen die we hiervoor moeten achterlaten. In volgende posts zal wel meer volgen over onze avonturen in deze laatste maanden voor de grote verhuis.